Hvordan velge personlig trener?

Hva ser dere etter hos en personlig trener??

Herlig torsdag dere :) Jeg startet dagen med en tøff sykkeltime med en haug flinke deltakere på Sats! Deilig!

Mange og bare flere og flere benytter seg en personlig trener for å få resultater og nå målene sine. Eller kanskje bare for å opprettholde regelmessig trening, komme i gang under og etter graviditet eller rett og slett for å få det lille ekstra på trening. 


Som fersk personlig trener fra NIH spør jeg dere lesere om hva slags kvaliteter og egenskaper dere ser etter hos en PT?? Eller hva dere kan tenke dere er viktig i et eventuellt valg av PT. Senest i denne uken var det en artikkel på dn.no, hvor budskapet var at man bør velge sin PT med omhu. Både etter utdanning og erfaring.

Du som kunde har valget blandt mange ulike PT'er, og må kanskje lete litt for å finne noen som passer for deg. Et viktig tips er å sjekke utdannelsen personen har, og sette deg inn i skolens kvalitet og forelesere! Etterspørselen etter personlig trenere har eksplodert den siste tiden, og Personlig Trener er desverre ikke en beskyttet tittel enda..

Sjekk din PT'S bakgrunn!

I løpet av året håper jeg å sette i gang som PT, og vil gjerne høre hva dere lesere tenker om det å betale og velge en personlig trener :)


Bildet er hentet fra dn.no

Hva tenker dere er viktige faktorer for valg av PT??

Ikke glem konkurransen om din beste treningsopplevelse :O)

Stikkord:

17 kommentarer

De10sistekiloene

03.11.2011 kl.10:07

Det viktigste for meg er kompetansen til vedkommende, og at denne kommer til sin rett; dvs om de vet hva de snakker om og kan vise det i tillegg. Godt er det om personen også er sikker på seg selv og stråler av positivitet. Da er det rett person for meg :)

Monica

03.11.2011 kl.11:13

Det viktigste er vel at de faktisk vet hva de driver med å kan teknikkene ordentlig, så man ikke skader personene som de jobber med. Jeg har veldig lyst til å bli personlig trener selv også! Håper alt går bra med fremgangen din og at du får begynt så fort som mulig ! :)

suia

03.11.2011 kl.12:56

Det er viktig at han motiverer meg til å ville fortsette! Og ikke alt for streng da ;)

Kamillas treningsblogg

03.11.2011 kl.12:59

Veldig enig med de over her:) Jeg hadde ikke villet hatt en sur grinete PT uten humør, ELLER humor :) Trening skal være gøy!

forskerbitches

03.11.2011 kl.18:34

det viktigste er vel at du kan det du forteller meg, og at jeg faktisk får til det du viser meg, at du viser det bort såppas at det er gjennomførbart :)

lovelyliller.com -

03.11.2011 kl.23:47

en som det er litt tak i. en inspirasjon og en som bosser litt :)

KunnskapsrikTrening

04.11.2011 kl.07:26

Takk for mange svar om valget av personlig trener! Veldig nyttig å lese om deres tanker og opplevelser :O) Ha en super fredag alle sammen!!

Silja

04.11.2011 kl.15:11

Lokalisasjon: pga. tidsklemme og logistikk er det viktig for meg at PT timene avvikles i nærheten av hjem (eller jobb) slik at det ikke blir stress forbundet med å prioritere disse timene.

Kjemi: god kjemi gjør at timene blir morsomme samtidig som at jeg jobber hardt.

For meg handler det om å få det beste ut av timen uansett hvordan dagsformen er. En PT som er litt menneskekjenner og som skjønner at hver dag ikke er lik, og som dermed evner å justere programmet ut fra min dagsform (feks. erstatte/fjerne/supplere med andre øvelser en dag), vil klare å få meg til å yte mitt beste tiltross for at dagsformen ikke tillater at jeg yter opp mot hva jeg er god for på en bra dag. God dialog blir dermed veldig viktig!

Folk går til PT med ulik forventning til timen. Noen vil nærmest bare ha noen å snakke med mens andre satser mot landslaget; den PT'n som klarer å oppfange kundens intensjon med å komme til PT time vil lett kunne treffe blink med opplegget og vil da få fornøyde kunder.

Bakgrunn/kunnskap: selvsagt forventer jeg at en PT vet LITT mer om trening enn det jeg gjør ;-)

Silja

KunnskapsrikTrening

04.11.2011 kl.17:34

Silja: Hei! Så bra kommentar :) Virkelig tatt på kornet! Ha en super helg!!

KunnskapsrikTrening

04.11.2011 kl.17:35

forskerbitches: Ikke sant :) Enkelt og greit forklart! Ha en bra helg !!

Marte

04.11.2011 kl.22:06

pt som har kompetanse, er selvsikker nok til å vise at de også de har den kompetansen . Å være positive, engasjert i det de driver med pleier å være en bra match. Veldig viktig at viser tenikker.. og rette om det ikke blir gjort riktig ! evetuelt legger til eller tar vekk noen øvelser om kunde ikke klarer eller ønsker visse øvelser. Kjemi mellom pt og kunde er veldig viktig..gjerne viser humor det er jo gøy å trene ;o)

Marte

05.11.2011 kl.14:07

Den som er pt må ha nok kunnskap,gjerne vise at h*n vet hvilken kunnskaper h*n har . være engasjert,positiv ,litt streng.. er vel en grunn til at vi ønsker å bruke pt... for å bli pushet litt exstra ;o) tålmodighet,flink til å vise teknikker, være mottakelig for å vise andre øvelser om kunde ikke klarer eller ikke ønsker visse øvelser . Veldig viktig å ha god kjemi mellom pt og kunde .Ha humor.. for det er jo gøy å trene!

KunnskapsrikTrening

05.11.2011 kl.18:15

Marte: Takk for supre innspill her :) Mange viktige kvaliteter og egenskaper! Det er gøy å trene ja! Særlig om kjemien stemmer :) Ha en flott lørdagskveld!

Emil (GymElof)

18.11.2011 kl.09:33

Jag ska börja som PT 1a December, känner samma sak som du. Vad söker kunderna efter, vad kräver dem?

Intressant att veta!

Jag kan bara vara mej själv och erbjuda det jag kan och har erfarenhet av. Om det är vad kunden vill ha så har båda lyckats. =)

Intressant blogg, den ska följas!

KunnskapsrikTrening

18.11.2011 kl.12:25

Emil (GymElof): Hei! Så gøy å høre at du også tenker litt samme som meg :) Tror nok jeg satser på å være meg selv ja, så får kundene like det eller ikke. Finnes mange PT'er, så regner jo med at alle er forskjellige!

Lykke til med starten i desember :)

Ha en super dag!

Inger Marie

22.11.2011 kl.21:05

Det viktigste er at kjemien stemmer slik at en gleder seg til hver time. Samtidig må PT få meg til å strekke meg lengre enn jeg ville gjort alene. Variere øvelsene og passe på at de utføres riktig. Det er også viktig at jeg får timer på tidspunkt som passer inn i min hverdag. Hver time er en vitamininnsprøyting som gjør at jeg trener mer i resten av uka også.

KunnskapsrikTrening

22.11.2011 kl.21:16

Inger Marie: Hei! Det var mange gode tips! Veldig viktig at PT'en gjør treningen til noe ekstra i hverdagen :) Ha en fin dag!

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Driver Vollen Trening med utendørs mammatrening hele året, og pt-studio på planen. Snart sertifisert mammamagetrener. Instruktør for utendørs mammatrening Fornebu i samarbeid med ELlixia Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits