Norge blir fetere og fetere! Når skal vi ta ansvar?

Norge blir fetere og fetere!

Lenge har Norge og nordmenn blitt sett på som et sunt og aktivt land/folk. I lang tid har vi nordmen ristet på hodet av fedme-epedemier i land som USA og kanskje ikke sett hva som kommer snikende i lille Norge...

Typisk bilde på oss nordmenn. På tide å se realiteten?

Vi har lest om at flyselskapene må lage større seter, og at debatter om fedmeoperasjoner og statlig tilskudd raser utenfor landets grenser. Men vi nordmenn føler oss beskyttet for resten av verden, ingen grunn til det..Nå er det på tide å våkne opp! Norges befolkning blir tyngre og fetere. Når skal vi ta ansvar for oss selv og fremtidige genrasjoner?? Skal staten substituere og støtte denne fedme-bølgen??

En rapport fra OECD har undersøkt 28 land, og i 2000 var Norge det landet i Europa med færrest overvektige/fete (BMI over 30 ifølge WHO beregnes som obese). Debatten om BMI og hvor god dette målet er på enkelt indiviter tar vi en annen gang.. 

I løpet av ti år har andelen steget DRASTISK, og det er i dag 1 av 10 i Norge som er nettop overvektige (obese)!! Utrolig skremmende utvikling, og utviklingen ser ut til å stige. 

Det er på tide at media skriver sannheten, og i gårdsdagens VG og Aftenposten har disse skremmende tallene fått spalteplass. Veldig bra!


Bildet er lånt fra artikkelen i aftenposten.

Dagens samfunn er både hysterisk opptatt av sunnhet, kosthold og helse, samtidig som vi bare blir fetere og fetere! Hva er grunnen?? Antallet som er medlem av treningssenter, idrettsklubber osv stiger for hver dag. I hele landet øker salget av "helse-mat" og mirakelkurer mot grevinneheng og bilringer. Boller og sjokolade blir billigere og billigere, mens frukt og grønt har høye priser. To ekstreme sider i et samfunn, hvor skal det ende??


Blir vi aldri fornøyde?

Skjønnhets-idealet er forskrudd, og jeg håper at sunnhet i 2012 blir ansett som en funksjonell kropp som gir personen engergi og livsglede! Ta litt ansvar for din egen fremtid, reduser risiko for fedme-relaterte sykdommer som herteinnfarkt, høyt blodtrykk og metabolsk syndrom! 


Heia muskler og en fungerende kropp! 

God helg til alle ♥♥♥

Stikkord:

5 kommentarer

Tobba

25.11.2011 kl.11:52

Super bra skrevet!

Jeg kan jo fortelle en liten sak, som jeg selv syntes er ganske flott. Min mor var SUPERTYNN hele oppveksten.. hun ble kalt skjelettet på barne og ungdomsskolen.og så gikk det plutselig totalt motsatt vei. Hun ble overvektig da hun fikk meg, og har vel stort sett vært det ever since. Hun har helt klart spist potetgull i smug, prøvd å slanke seg dagen etter. Gått på utallige pulverkurer, diverse lavkarbo/lavkalori-kurer. Ja, you name it, og hun har gjort det. Og hun har bare endt opp med å bli større og større. Før sommeren tror jeg hun var en str 48.

MEN! I sommer så bare var det noe som skjedde med henne. De var i leiligheten vår i spania, så begynte de å gå lange turer om morgenen, som utviklet seg til små "joggeturer", og sykkelturer. Når hun kom hjem startet hun å trene. (de har et treningsstudio som hører til arbeidsplassen som ligger i 1.etasje..så det er jo helt genialt)... Hun gikk fra å trene minst 2 ganger i uken, til at hun nå trener ihvertfall 4 ganger i uka.

I startet spiste hun som normalt, men startet å spise havregrøt til frokost. nå begynner hun smått og bytte ut matvarer.

Som hun sier selv, hun ville ha gått ned mye mer om hun var på en diett, men det er dette som sansynligvis må til for at hun skal klare det.. Fokuset hennes har også forandret seg. Hun har gått fra å skulle ned i vekt for å bli fin og tynn (altså det er jo sikkert fremdeles litt der det å) til å handle om å gi seg selv flere år! Kondisjonsalderen hennes har gått ned til 43 år (hun er 53). Så langt har hun bare gått ned 5 kg på de 3 mnd, men hun "blåser" i det, for som hun sier: på denne tiden pleier hun å gå OPP 5.... Og hun har en energi og en livsglede hun ikke har hatt på årevis!

Jeg er super stolt av mamma for å ha snudd rundt livet sitt sånn.. nå har det bare gått 3 mnd, men jeg tror alikevel at den treningsgleden hun har funnet, og at hun har "oppdaget" hva treningen gjør med kroppen kommer til å holde henne på denne "nye veien". :)

KunnskapsrikTrening

25.11.2011 kl.12:26

Tobba: Hei! For en fin historie :) Skjønner at du er veldig stolt av moren din! Utrolig inspirerende å lese!! Håper treningsgleden hennes sitter i leeenge. Ha en super helg :)

haferflocken

25.11.2011 kl.13:38

sv; de er nydelige! :)

Mia

25.11.2011 kl.21:43

Morsomt med det "typiske bildet" - av nordmenn som liker ski, går tur i fjellet og spiser brunost og grovbrød. Det står slankeartikler i avisen hver dag, likevell blir flere og flere dødelig overvektige.

Jeg vet ikke hvordan man kan snu trenden, men merker jeg blir sint når jeg leser slike artikler. Her har vi alle muligheter til å leve sunt, spise grønnsaker og verdens beste fisk, og bevege oss i frisk luft. Vi jobber ikke mer enn 8 timer hver dag, det gir oss ganske mange timer med fritid.

Håper folk snart kan begynne å ta ansvar for seg selv.. Det triste er jo at det er de som allerde er tynne og trente som biter seg merke i slike artikler, og jobber hardt for å ikke bli "en av de ti".

KunnskapsrikTrening

27.11.2011 kl.17:17

Mia: Sant Mia! Vi har alle muligheter, men likevel går det nedover med Norges befolkning. Vi er ikke lengre den spreke og friske nordmannen du beskriver. Håper at trenden snur og at alle får like muligheter for å leve en sunn og frisk livsstil :) Ha en fin kveld!

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Driver Vollen Trening med utendørs mammatrening hele året, og pt-studio på planen. Snart sertifisert mammamagetrener. Instruktør for utendørs mammatrening Fornebu i samarbeid med ELlixia Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits