Ukens myte: Får man tykke lår av spinning?

Får man tykke lår av spinning??

Det er tid for nyttårsforsetter, 2011 er gått over i 2012 og vi tenker igjen på hva som skal skje i det nye året! Det å tenke over hva vi ønsker å oppnå eller få til er en motiverende mulighet, men også litt frustrerende. 

Januar er treningskjedenes store måned og sentrene er fullstappet med nye og gamle medlemmer! Kjempe gøy for oss instruktører, særlig når vi klarer å holde på medlemmene mer enn noen få uker :)

fulle spinningtimer i januar

Et spørsmål som ofte kommer er;

"Får man tykke lår av spinning??"

Dette er noe MANGE lurer på, for det meste jenter, og gjør at endel faktisk ikke prøver seg på denne tøffe og effektive treningsmetoden. Veldig synd, men nå er det på tide å avlive denne myten!

Se for deg låret ditt, med muskler innerst og fett over. Vi jenter har ofte mer underhudsfett enn menn, noe vi bare må godta :)

tverrsnitt av lår kvinne

tverrsnitt av lår mann
Ganske tydelige forskjeller!

Når vi trener og da særlig i en oppstartsfase vil musklene få impulser om å vokse og blir da naturligvis større. Fettlaget over musklene vil fortsatt være der, uansett hvor mye TV-shop lover at fettet mirakuløst vil forsvinne på et blunk... Fett tar tid å forbrenne, men muskler kan vokse raskt i begynnelsen. Om vi ser på effekten av spinning/sykling over lang tid og med mye motstand, såkalt styrketråkk, gir IKKE dette veldig stor muskelvekst, men heller bedre kondisjon og oksygenopptak.

bedre kondisjon og oksygenopptak

I tillegg vil den akutte effekten av trening gi den såkalte "pump" effekten, hvor væske og blod gjør musklene en anelse større. Dette er en blanding av oppfattelsen av svelling og faktisk økning i omkrets og størrelse. Denne effekten er svært forbigående, men kan bidra til følelsen av "tykkere" lår etter en økt. Blod og væske sendes inn til musklene raskere enn det sirkuleres tilbake, og ved spinning vil kanskje effekten holde lengre på grunn av at vi sitter/står og jobber med bena. 

Muscle pump effect
Ikke vær redd for at dette skjer!

Dette er det mange opplever etter de første øktene med spinning. Lårene har blitt eller føles tykkere og vi vender tilbake til løping eller annen saltrening.. 

På grunn av at fett trenger tid for å forbrennes må vi holde igang treningen for at fettlaget over musklene vil bli tynnere! Det er allment kjent nå at punktforbrenning av fett ikke er mulig, så her kommer tålmodighetsprøven. Når vi har kommet over kneika og treningen er blitt en vane vil lårene (og resten av kroppen) bli mer muskuløse, mer definert og ha mindre underhudsfett!

lårmuskler

Får man tykke lår av spinning?

Nei!

Om man holder igang treningen og ikke er redd for muskler vil lårene bli lekre og sterke av spinning!

Hvem vil vel ikke ha slike lår??

Hurra!

Liker dere spinning??

Stikkord:

9 kommentarer

På vei

02.01.2012 kl.10:18

Digger spinning, og takk igjen for nyttig info!! :)

KunnskapsrikTrening

02.01.2012 kl.10:48

På vei: Glad i spinning selv! Ha en fin dag :)

millenotes

02.01.2012 kl.11:07

Gjelder det samme for oss hestejenter? Det er kanskje et dumt spm(:

Hører skrekkhistorier om "ridebukselår", uten at så veldig mange klarer å fortelle meg hva disse egentlig er.

Takk for at du sprer kunnskap til uvitende mennesker som meg(;

Kristine

02.01.2012 kl.11:13

Flott innlegg :D Greit å vite, selv om jeg misliker spinning selv. Gidt, nytt spinningår !

Louise

02.01.2012 kl.12:48

Fint innlegg :) Jeg liker spinning. Er instruktør. Pt-foreleseren min lærte oss at spinning-folk ofte har mer fett i områdene rundt rumpe og lår, fordi vi bruker så mye krefter i disse områdene. Det trengs energi der, og derfor lagres fettet så det skal være lettere tilgjengelig. Men så klart, syklister er jo ikke kjent for å være bulkete. De er jo tynne og lette, så med mye trening og riktig kost skal vel ikke spinning ødelegge i alle fall ^^, (Tror du det han lærte oss er riktig?)

Mia Haugen

02.01.2012 kl.13:25

Jeg liker veldig godt spinning:)

KunnskapsrikTrening

02.01.2012 kl.13:52

Mia Haugen: Jeg også :)

KunnskapsrikTrening

02.01.2012 kl.16:34

Louise: Hei! Sa han hvor denne påstanden kom fra? Uten å vite om dette er vitenskapelig bevist blir det vanskelig å vite om det er sant eller ikke. Høres ut som en "myte", siden (som du sier) syklister ikke er så svære over rumpe og lår... send meg gjerne link til artikkel om han henviste til noen :) Ha en fin kveld!

KunnskapsrikTrening

03.01.2012 kl.09:48

millenotes: Hei! Ridebukselår som jeg forstår det er bare betegnelsen på de med lår som er litt ekstra fyldige øverst, som formen til ridebukser? Dette er fettlagre som med trening vil forsvinne som annet fett. Det at noen har mer fett visse steder enn andre er genetisk og lite vi kan gjøre med uten om å forbrenne det :) Ha en fin dag!

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Driver Vollen Trening med utendørs mammatrening hele året, og pt-studio på planen. Snart sertifisert mammamagetrener. Instruktør for utendørs mammatrening Fornebu i samarbeid med ELlixia Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits