Oslo Kettlebell Gym gir deg treningen du leter etter!

Trening med trøkk!

Tirsdag kveld var jeg så heldig å få trene med kettlebells hos Oslo Kettlebell Gym. I 2011 åpnet Karl Krisitan Indreeide dørene til det spesialiserte treningssenteret på Aleksander Kjellands Plass i Oslo. 

Kettlebells er en gammel russisk treningsmetode som kombinerer både styrke, utholdenhet og bevegelighet. Kulene har et håndtak som ligger godt i hånden og tyngden varierer fra liten og nett til helt utrolig tung! Bevegelsene i øvelsene er dynamiske og vil få med store deler av kroppen. Trener man regelmessig vil resultatene komme og gi en mer funskjonelt sterk kropp i hverdagslivet. Hofta er en viktig faktor i blandt annet den klassiske "Swingen", noe jeg fikk erfare selv. Pusten er også sentral i alle øvelsene, noe undertegnede må øve seg på. 

Oslo kettlebell gym

Oslo Kettlebell Gym er et enkelt lokale med matter på gulvet og en rekke med fargerrike kettlebells langs veggen. Denne sommerkvelden ble jeg møtt av en entusiastisk Karl Kristian og 8-10 ivrige deltakere, flest menn. Vi skal kjøre "KKs Allround".

Jeg er spent, og finner ut allerede ved oppvarmingen at dette er noe helt annet enn de klassiske treningssentrene. Det er en rolig atmorfære, alle er avslappet og interessert i å få med seg all info Karl Kristian gir oss. 

Oppvarmingen består av mye bevegelighet og litt kordinasjon. Jeg får kjent på min begrensede bevegelighet og dårlige koordinasjon, svetten renner.. 

Så kjører vi igang med pull up's i de lange stengene som henger ned fra taket. Å trene med kettlebells utfordrer muskler og ledd i de fleste retninger og bevegelser, men det som mangler er draget vi får ved pull up's. Noen av gutta kjører øvelsen med en stor kettlebell hengende fra tærne. Vi jentene tar assisterte pull ut's med Jungle Gym-stropper, genialt!

oslo kettlebell gym

Ok, da var det på tide å hente et par kuler. Jeg får to store rosa, ganske fornøyd med de ja. Vi skal kjøre 4 øvelser totalt 3 ganger. Ulike repetisjoner og mulighet for å få lengre pause om vi fullfører på god tid. Det er absolutt ikke noe tidspress og stemningen i salen er fortsatt avslappende. De eneste lydene er fra oss selv som jobber hardt og puster høylydt.

Jeg merker at kroppen ikke er vant med denne typen bevegelser. Swingen domineres av armbruk, men et lite lys går opp når jeg får tips om å aktivt bruke hofta mer. Samme med skulderøvelsen "Push Press", kulene er store og uvante. Jeg ender opp med å jobbe med en og en arm, de andre kjører selvsagt en i hver... Andre øvelser likner mer på det jeg er vant til, disse går smertefritt!

tren med kettlebell
Egen logo på kulene!

Etter tre runder, høy puls og svette hender står bevegelighet og statisk trening på planen. Her får jeg virkelig utfordret meg! Igjen er det noen kjente øvelser, mens andre er helt nye. Jeg liker denne typen utfordring og blir absolutt inspirert!

Timen avsluttes med rolig stretching og senking av pulsen. Kroppen kjennes god og mer bevegelig enn en time før. Leddene er myket opp og hodet har fått brynet seg på ny teknikk. Herlig!!

Dette har gitt mersmak!

Etter timen får jeg sjansen til å snakke litt mer med eier og trener Karl Krisian. Han forteller at de kommer til å få besøk av treneren av alle trenere Steve Maxwell til høsten igjen. Da har ivrige deltakere igjen mulighet til å delta på sertifiseringskurs!

Oslo kettlebell Gym tilbyr mange ulike timer, se timeplanen her!

OKG har timer som passer for nybegynnere og de mer erfarne utøverne. For å bli med på treningen finnes det klippekort, Personlig Trener og månedsmedlemsskap. Les mer om medlemsskap her.

Alle som vil trene med kettlebells anbefales å få instruksjon av en sertifisert instruktør!

Les mer om OKG i aftenposten her!

Tusen takk til Oslo Kettlebell Gym for en utrolig inspirerende, utfordrende og hyggelig opplevelse! Jeg kommer tilbake :)


Stikkord:

9 kommentarer

lineinspirasjon

21.06.2012 kl.09:40

Jeg har nettopp "oppdaget" dette senteret, men har foreløpig ikke vært innom. Har det på huskelisten, har veldig lyst til å prøve meg når jeg er hjemme senere i sommer. Har kettlebell hjemme selv, men har foreløpig kun "laget egne øvelser". Så fint å høre at du likte denne treningen, gir meg iallefall ikke MINDRE lyst til å prøve dette senteret!

KunnskapsrikTrening

21.06.2012 kl.10:05

lineinspirasjon: Anbefales på det sterkeste!! Fikk en god økt med en avslappende atmotfære. Superflink instruktør og seriøst opplegg!

fredrikkeslilleboble

21.06.2012 kl.10:19

Så spennende! Har ikke prøvd kettlebells før, så dette var faktisk ganske interessant :D

KunnskapsrikTrening

21.06.2012 kl.10:22

fredrikkeslilleboble: Bare å slenge seg på :) jeg kommer til å besøke OKG igjen for å si det sånn!

christinestrening

21.06.2012 kl.18:41

Så morro!

KunnskapsrikTrening

21.06.2012 kl.19:49

christinestrening: Kjempegøy ja! Anbefales :)

Oslo Kettlebell Gym

21.06.2012 kl.23:29

Håper det er ok med litt info fra OKG, i anledning fin omtale. :)

OKG har introkurs for nye medlemmer på lørdag fra 10-12.

For 490,- kan man få en grunnleggende innføring i teknikk, og trene en måned, uten bindingstid.

Stefan Jørgensen

12.07.2012 kl.22:06

Denne beskrivelse af dit besøg i centeret OKG lyder som noget jeg kan genkende fra Steve Maxwell's trænings metoder hvilket jeg varmt kan anbefale. Steve Maxwell er en fantastisk dygtig træner, og han ville ikke tage til Oslo så mange gange som han har gjort og vil gøre med mindre han kan se de gør det godt og seriøst hos OKG.

Jeg glæder mig personlig til at komme på besøg hos OKG en dag.

Stefan Jørgensen

danmark

KunnskapsrikTrening

16.07.2012 kl.13:34

Stefan Jørgensen: Takk for kommentar! Kanskje vi sees på OKG en dag :)

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Driver Vollen Trening med utendørs mammatrening hele året, og pt-studio på planen. Snart sertifisert mammamagetrener. Instruktør for utendørs mammatrening Fornebu i samarbeid med ELlixia Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits