Tips til Push ups; Fra knær til tær!

Lørdagens øvelse er Push ups!

Øvelsen Push ups er svært effektiv og kan gjøres hvor som helst.

Du trener ikke bare brystet, men også mange andre muskler. I tillegg til musklene nenvt på bildet nedenfor, vil også magemusklene og de lange ryggstrekkerene utfordres. 

Det er altså ikke bare hvor sterk i Pectoralis som avgjør om du klarer å utføre push ups ,men samspillet mellom de andre musklene som; Trapezius, Deltoideus, Triceps, Serratus anterior og Coracobrachialis. 

muskler push up

På bildet ser push ups enkelt ut, men mange sliter med overgangen fra å ta de på knær til tær. 

Den store forskjellen mellom å stå på tærne, og dermed med mye lengre vektarm enn når vi står på tærne, gjør at mange ikke klarer eller mestrer øvelsen. 

Hvordan trene seg opp til push ups på tærne når du kun klarer det på tærne?

Bruk en fitnessball! 

push up shape up petter berg

Foto: Petter Berg/Shape Up.

Legg bena på en fitnessball. Jo lengre ut mot tærne du balanserer, jo mer utfordrende blir det. Ligger ballen lengre inn mot knærne vil øvelsen bli lettere. 

push up shape up petter berg

Foto: Petter Berg/Shape Up.

Senk overkroppen ned mot gulvet, så langt du klarer. Husk rett rygg!

Ved å bruke denne ballen vil du sakte men sikkert kunne utfordre deg mer og mer, helt til du klarer å utføre push ups på tærne! 

I tillegg vil det å bruke fitnessballen utfordre balansen og du må aktivere mage og ryggmuskulaturen (core) mer enn på gulvet. 

Dette er altså en god variant av tradisjonelle push ups for alle!

Bildene er fra oktobernummeret av Shape up, les om artikkelen "Kunnskapsriktrening i shape up!"

Hvordan tar du push ups??

Stikkord:

8 kommentarer

jesper

13.10.2012 kl.11:31

Veldig bra innlegg. Jeg har slitt med en del ryggplager, og er vel overbevist om at push-up også styrker kjerne-muskler. Stemmer dett ?

13.10.2012 kl.11:47

Elsker å ta push-ups fra ball -føler at det er litt "kult" hahaha!

KunnskapsrikTrening

13.10.2012 kl.14:26

jesper: Heihei! Det stemmer. Push ups styrker og utfordrer kjernemuskulatur. En super måte å trene statisk på! God lørdag!

KunnskapsrikTrening

13.10.2012 kl.14:26

Anonym: Ikke sant! Alltid litt gøy med utstyr :)

Veienmotgull

13.10.2012 kl.15:08

Jeg tar med bena i bakken!

Av og til på trening skal vi ha en hånd på ei pute, og den andre på gulvet. Skulderen skal helt ned i puta, og så opp igjen. Da kommer av og til knærne nedi, når venstre hånd er på puta! TUNGT TUNGT TUNGT, men man bør alltid ta alt man kan ( og litt til ) før knærne går nedi.

Har forelsket meg helt i bloggen din forresten! Utrolig givende å lese!!

KunnskapsrikTrening

15.10.2012 kl.06:04

Veienmotgull: Bena i bakken er jo bra :) Men som du sier, det er utrolig tungt! Fortsett sånn :) Tusen takk for super tilbakemelding, det er så hyggelig å høre :) Ønsker deg en fin mandag!

Anonym

16.10.2012 kl.21:37

Hei! Har lenge klart armhevinger på tær, men har i det siste opplevd at eg får en vond "knekk" i nedre delen av ryggen når eg tar armhevinger, veit du kva dette kan komme av? Super blogg forresten, fantastisk mykje bra å lese her! ;-)

KunnskapsrikTrening

17.10.2012 kl.07:09

Anonym: Hei hei! Det er mange som kjenner den knekken, og da er tipset å jobbe mer med magen. Det kan bli for mye for ryggen å holde hele kroppen, om vi glemmer å jobbe med magen. Lykke til :) Takk for gode tilbakemeldinger!

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Driver Vollen Trening med utendørs mammatrening hele året, og pt-studio på planen. Snart sertifisert mammamagetrener. Instruktør for utendørs mammatrening Fornebu i samarbeid med ELlixia Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits