Leserspørsmål; Nyutdannet PT?

Satse fullt ut på å jobbe som PT?

Jeg får ofte spørsmål om hvordan man blir personlig trener, og hva slags utdannelse jeg har. 

Les innlegget "Hvordan bli og overleve som PT?"

Ukens leser spørsmål kommer fra en som snart er ferdig utdannet PT:

"Jeg er ferdigutdannet PT i mars, og er selv usikker på hvordan jeg skal gå frem. Om jeg skal si opp jobben min og begynne rett som PT, eller "trappe ned" gradvis for å fortsatt ha en god inntekt. Jeg har hvertfall inntrykk av at det i starten kan være vanskelig å få nok kunder til å ha en OK lønn."

Slutte i nåværende jobb, eller trappe ned?

Denne situasjonen deler du med mange andre, og det finnes ikke noe riktig eller galt svar. Jeg var selv i samme situasjon da jeg var ferdig utdannet, og om valget jeg tok var det beste vet jeg fortsatt ikke. 

En av de viktige tingene man må tenke på, er om man har råd til å slutte i en trygg jobb, for å satse fullt på å jobbe som PT.

Det er forskjellige avtaler for PT'er på ulike treningssentre, og andre arbeidsplasser, men som regel jobber en PT uten en fast grunnlønn. Dette vil si at du kun får betalt for akkurat den timen du har en betalende PT-kunde, men ikke for all tiden du er på senteret, eller tiden du bruker til å forberede treningsprogram. 

Man jobber altså veldig mye gratis, mest i starten da man må bygge seg opp en kundekrets, men også senere. 

Det er veldig viktig å synes på senteret, noe som betyr at du må være tilstede selv om du ikke har kunder hele tiden. Dette blir lettere med tiden, når du får flere kunder, og blir mer synlig når du jobber. 

PT Helene Høimyr

Når kan du leve av å jobbe som PT?

Dette avhenger veldig av hvor synlig du er, hvor flink du er til å selge produktet ditt, hvor heldig du er, og mange andre faktorer.

Å bygge seg opp en kundekrets som gjør at du kan leve av å jobbe som PT tar lang tid, og mange kommer aldri så langt. Selv klarte jeg dette i noen måndeder, men trives bedre med å ikke være avhengig av fullspekket kundeliste. 

En ting mange ikke tenker på er at en kundekrets er dynamisk. De kundene du har i dag, er ikke sikkert at du har i slutten av måneden, eller neste lønning. Uansett om du i dag og neste uke har fullbooket timeplan, kan dette endres på et blunk.

Kunder som blir syke, som må avbestille, ombooke, eller som ikke dukker opp. De fleste PT-kontrakter som kunden skriver under på inneholder en 24-timers regel, slik at du som PT får betalt om timen avlyses under 24-timer før avtalt. Dette er ikke noe å satse på, siden dette ofte kan være et tegn på at kunden ikke kommer til å fornye kontrakten. Man må altså hele tiden jakte på nye kunder, for å fylle opp timeantallet hver uke.

Å leve som PT kan altså være en stor utfordring, siden du ikke har ferie- og lønnsgodene som ved en "vanlig" jobb. 

Men om du lykkes, er det å jobbe som PT en veldig fri og givende jobb, som gir deg muligheten til å jobbe med mange interessante mennesker, og i tillegg styre din egen hverdag!

Sats Ila Helene Høimyr
Vær synlig på senteret med eventer, og saltimer også!

Finn ut hva du er best på!

Å kun ta den nødvendige utdannelsen for å bli PT holder ikke lenge, når det alltid finnes andre med lengre utdannelse, og erfaring som søker på jobben. 

Får du jobb som PT etter utdannelsen fortsetter konkurransen om kundene. Jobber du sammen med mange andre personlig trenere på senteret ditt, er det viktig å skille seg ut. Å jobbe som PT handler ikke bare om #trening av kunder, men også om å ha god kunnskap om treningsfysiologi!

Har du noen spesifike erfaringer, kunnskaper eller kurs, er det viktig at de potensielle kundene får vite dette. 

Jo flere kunder du får, jo flere potensielle kunder finnes det!

Selv har jeg ikke jobbet lenge nok som PT til å kalle meg veldig erfaren.Jeg har masse å lære, mange kurs jeg vil gå på, og mer jeg vil studere!

Send gjerne mail til meg om det er noe du lurer på; hh@kunnskapsriktrening.com!

Har du lyst til å bli PT, eller er du i gang med utdannelsen?

Stikkord:

2 kommentarer

Ingrid

24.09.2013 kl.10:06

Takk for at du svarte på spørsmålet mitt:)

KunnskapsrikTrening

24.09.2013 kl.10:12

Ingrid: Håper du får nytte av svaret :) God tirsdag!

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Driver Vollen Trening med utendørs mammatrening hele året, og pt-studio på planen. Snart sertifisert mammamagetrener. Instruktør for utendørs mammatrening Fornebu i samarbeid med ELlixia Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits