Årets Fitness Convention; "Ny innpakning, samme innhold"

Årets treningshelg er forbausende lik fjorårets.

November betyr Fitness Convention på Norges Idrettshøyskole. 

I år representerte Isabel og jeg Bratrening.no, og brukte lørdagen på å få med oss mest mulig på timeplanen.

Som årene før var det satt opp parallelle treningstimer ute, inne, på sykkel, i storsalen, men også forelesninger med ulike temaer. 

Mye så velkjent ut, eller så var navnene på timene så fancy at det var umulig å vite hva slags trening dette var. 

Åpningsshowet var relativt lite, og talen fra rektoren på NIH var ikke særlig motiverende. Veldig synd, siden de kunne gjort så mye mer ut av åpningen, for å gi alle deltakerne en pangstart på helgen.


Hundrevis av sporty deltakere var med på ulike timer og foredrag gjennom hele dagen, og treningsgleden var stor.

Det var trening for enhver smak, enten du ville danse, strekke, løfte, sykle eller løpe. 


Steptimen var fulltegnet!


Basisball med fokus på core og stabilitet var en positiv overraskelse fra i fjor!

Selv om denne helgen handler om bevegelse og aktivitet, er jeg interessert i gode faglige foredrag. 

På timeplanen var det mange spennende titler, men etter å ha deltatt på Fitness Convention nå tre år på rad er det ikke mye nytt å denne fronten. 

Dessverre blir mange av foredragene like de som har blitt holdt før, noe som ikke er så rart siden treningsfysiologi og biologien bak ikke endrer seg så utrolig mye. 

Selvsagt finnes det motivasjonsforedrag, eller foredrag om nye treningstrender, men de faglige foredragene ble dessverre en skuffelse. Ironisk når årets debatt het "Ny innpakning, samme innhold". 


Utstillerhallen var preget av klatrestativer og tøfft utstyr i ulike farger, og fra ulike forhandlere. Mye spennende utstyr, men mange av representantene var mer opptatt av å leke og konkurrere med hverandre, enn å faktisk svare på spørsmål og hjelpe interesserte. 

Noen av de mindre utstillerne var veldig behjelpelige, og vi fikk teste en ny tredemølle som ikke bruker strøm. Fantastiks konsept, og veldig god å løpe på!

Inntrykkene fra denne dagen på NIH er mange, men følelsen av at helgen er for lik helgene i 2011 og 2012 er stor. 

Denne typen arrangement skal selvfølgelig appelere til nye deltakere hvert år, og det gjør denne helgen. 

Trening i ulike varianter er og blir likt hverandre, og så lenge tilbudet er stort nok finner alle noe som faller i smak.

Mitt ønske for neste års Fitness convention er likevel nytenkning, og mer fokus på faglig tilbud!

Hva er deres inntrykk av helgen?

Én kommentar

Ina

19.11.2013 kl.08:05

Enig med deg :) Motivasjonsforedragene var motiverende, men inneholdt ikke noe nytt. De faglige foredragene var heller ikke nytenkende - nå avsluttet jeg studiene mine ved NIH for 1,5 år siden, så for andre kan det selvfølgelig ha gitt en annen opplevelse :) Det var mange gode timer på timeplanen, men også mange som ikke var det helt store. For meg var det største å få se ei venninne av meg presentere sitt eget konsept - Mesmerize :D Samt tidligere kollegaer presentere både sykkeltimer og dansetimer :) Men selv med disse høydepunktene savnet jeg nivået på Nike Convention.

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Driver Vollen Trening med utendørs mammatrening hele året, og pt-studio på planen. Snart sertifisert mammamagetrener. Instruktør for utendørs mammatrening Fornebu i samarbeid med ELlixia Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits