Hvem er Kunnskapsriktrening?

Bli litt bedre kjent med meg!

Mye har skjedd siden Kunnskapsriktrening ble startet i juni 2011. Det er derfor på tide at alle nye og gamle lesere får vite litt mer om meg og min bakgrunn.


Jeg heter Helene og er fra Oslo.

Utdannelsen min er mastergrad i muskelfysiologi, og bachelorgrad i molekylærbiologi fra Universitetet i Oslo. 

I tillegg til dette er jeg utdannet personlig trener og kostveileder fra Norges Idrettshøyskole. 

Med disse to utdannelsene har jeg en relativt stor interesse for både det som skjer inni muskelcellene, kroppens fysiologi, men også det praktiske rundt trening og aktivitet. 

Etter mastergraden min jobbet jeg en stund innen forskning, men jeg savnet fysisk aktivitet og praktisk arbeid med trening. 

Kunnskapsriktrening startet både fordi jeg ønsket å holde mine egne kunnskaper ved like, men også fordi jeg liker å skrive. At jeg ofte blir provosert over saker i media var også en stor motivasjon. 

Jeg ble ikke forsker

Etter en tid med forskning tok jen avgjørelse jeg ikke har angret på siden. Jeg sa opp den trygge jobben, og startet å jobbe heltid som personlig trener og gruppeinstruktør. 

Dette var veldig gøy, men også veldig slitsomt. PT er et krevende yrke, og for meg ble det for mye ubekvem arbeidstid. Å få dette til på heltid er en kunst, og for meg passer det bedre å ha dette på siden av en annen mer stabil jobb. 

Les innlegget "Hvordan bli, og overleve som personlig trener?"

Undervisning og aktivitet!

Jeg skulle aldri bli lærer, men så søkte jeg på jobb som gymlærer fordi jeg ønsket en utfordring og en forandring. 

Å jobbe som gymlærer er ofte ikke verdsatt av så mange, men jeg ser på dette som et kjempeviktig fag for dagens ungdom. 

Å bevege seg og lære om kroppens responser på fysisk aktivitet er utrolig viktig, særlig i dagens relativt stillesittende hverdag. Helse- og treningsfokuset er enormt i dagens samfunn, og noen må veilede de unge i denne jungelen. 

Jeg ble ikke forsker, men lærer i gym, biologi og naturfag. PT og spinninginstruktør på fritiden, med mange prosjekter ved siden av.

Årets nye prosjekter er deltid PPU, for å bli "ordentlig" lærer på papiret, og et spennende treningskonsept som snart ser dagens lys!

Kurs og fagstoff

For å opprettholde og fornye kunnskapen min innen fysiologi, molekylærbiologi, trening, kosthold , naturfag og gym leser jeg mye. 

Fagbøker både fra studiet, men også nyere bøker kjøpes inn. Forskningsartikler som publiseres, og kurs med ulike temaer er viktig for meg. Jeg ønsker å bli bedre på det jeg gjør, og er interessert i nye funn og studier. 

Dette gir meg inspirasjon til å skrive nye innlegg på bloggen, men også artikler på Bratrening.no hvor jeg er skribent og fagansvarlig. 

Endelig er jeg godt fornøyd med arbeids-hverdagen min, og jeg gleder meg til det som kommer!

2 kommentarer

samra

21.01.2014 kl.15:53

Så hyggelig :-)

Har fulgt deg i et par år nå, og er helt hekta. Du er så inspirerende og motiverende. Du gir meg masse kunnskap på en lett og forståelig måte. Det er ikke så lett å finne andre plasser. Det er veldig faktaorientert, samtidig som er lett å forstå og sette seg inn i. Jeg kjenner meg igjen i mye av det du skriver. Og har lært en GOD del av å lese bloggen din. Tusen takk for det!

Hilsen Samra

KunnskapsrikTrening

22.01.2014 kl.07:49

samra: Så koselig å høre! Det er alltid hyggelig å høre at du har fulgt med lenge, og syns at jeg skriver så du får med deg hva jeg ønsker å fortelle :) Det var en fin start på dagen å lese dette! Ha en super onsdag!

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Driver Vollen Trening med utendørs mammatrening hele året, og pt-studio på planen. Snart sertifisert mammamagetrener. Instruktør for utendørs mammatrening Fornebu i samarbeid med ELlixia Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits