Gymlærerkurs på Crossfit Oslo!

Jeg må øve på å klatre i tau

Helgen startet med kurs for gymlærere på Crossfit Oslo i Nydalen i regi av Cappelendamm. Lærere fra hele landet møtte opp tidlig fredag morgen klare for en spennende dag med både trening og foredrag. 

Dagen startet med en liten intro til Crossfit, for så å gå rett over til treningsøkten. Nesten 100 lærere fikk tegnet nummer på hånda for å vite hvilken gruppe vi skulle være i, og etter en enkel og effektiv oppvarming fikk hver gruppe teknikkinnføring av øvelsene. Med fire minutter  introduksjon per stasjon holdt vi oss varme, og fikk samtidig litt mer oppfølging enn om alle bare skulle se på at en av instruktørene gjøre øvelsene. 


Dagens gymlærer-wood!

Øvelse 1: Tauklatring (kjempevanskelig å få til å ha tauet rundt føttene for støtte, så det ble mest klatring med armene) Dette må jeg øve mer på!

Øvelse 2: Goblet squat med kettlebell (kjent øvelse).

Øvelse 3: Medisinball clean (teknikkøvelse til clean med stang).

Øvelse 4: Crossfit situps med abmats (enkelt forklart situps med pute i ryggen, bena nesten i kors, og med armer som hjelper til).

Øvelse 5: Crossfit burpees (uten pushups, men selvfølgelig slitsomt!).

Øvelse 6: Wallball med medisinball (den verste øvelsen i økten etter min mening, det betyr at den er effektiv med en 8 kg medisinball).

Disse øvelsene ble kjørt i 2 minutter uten pause mellom i totalt 2 runder. Samme oppbygning som økten jeg har vært med på under fitness convention på NIH, med tauklatring som ny utfordring. 


Crossfit Oslo har utvidet siden sist jeg var på besøk, det tyder på at dette går så det suser!

Yoga for bevegelighet

Etter en morsom og slitsom treningsøkt fikk vi ned pulsen med en innføring i yoga. Dette er som alltid veldig utfordrende for bevegeligheten, og jeg tenker hver gang at jeg må bruke mer tid på dette. Kanskje jeg skal sette av tid til noen yogaøvelser hver uke?

Kostholds- og hurtighets-foredrag

Etter en god lunsj på BI fikk vi to gode foredrag på slutten av dagen. 

Tine Sundfør, ernæringsfysiolog, snakket om kosthold og trening rettet mot unge. Det er alltid like inspirerende å høre på foredrag om dette spennende temaet, og særlig med en foredragsholder som er så utrolig engasjert! Litt ironisk at det ble servert svært kaloririke muffins i kaffepausen etter et foredrag med fokus på riktig ernæring!

Siste foredrag handlet om hurtighetstrening med tanke på ballspill, og ble holdt av fagansvarlig på NIH, Espen Tønnesen. Dette foredraget var også veldig interessant, og gav meg ideer til trening av hurtighet og eksplosivitet med tanke på ballspill. 

Dette kurset var veldig gøy, inspirerende og ikke minst et friskt pust i gymlærerhverdagen! Øvelsene i treningsøkten var kjente fra før, og mange av disse bruker vi allerede i gymtimene. Men tauklatringen må jeg definitivt øve på i gymsalen fremover, både for egen #trening, og selvfølgelig til undervisningen av både elever og pt-kunder.

Takk for et bra kurs!

3 kommentarer

fra uniform til bikini

27.04.2014 kl.09:32

Hørtes ut som et kjempebra kurs!:)) Jeg har søkt om å begynne på faglærer i idrett til høsten, så kanskje jeg kan drive med noe av det samme som deg om noen år:D Du er supermotiverende!:D

lineinspirasjon

27.04.2014 kl.13:48

Hadde full dag fredag og i tillegg vikartimer, fikk dessverre ikke vært med. Ps. I looove tauklatring.Ses i juni!

KunnskapsrikTrening

27.04.2014 kl.14:32

skulle vært med da :) men vi får øve på tauene i juni!

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Driver Vollen Trening med utendørs mammatrening hele året, og pt-studio på planen. Snart sertifisert mammamagetrener. Instruktør for utendørs mammatrening Fornebu i samarbeid med ELlixia Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits