Test av TRX-trening på Pilates Room

Effektiv trening med både nye og kjente øvelser!

Denne uken var jeg så heldig å få teste ut den nye treningstimen på Pilates Room i Oslo, TRX Core. Pilates Room er et treningsstudio i Hansteensgate like ved Solli plass i Oslo. Her har jeg gått forbi mange ganger, og endelig fikk jeg se studio på innsiden!

Studioet ble startet i 2003 av blant annet Rikke Schillinger, som var instruktør på timen jeg testet. Sammen med Monica Øien, som også var instruktør på timen, har hun også startet Webtrening som tilbyr treningsfilmer på nett.

pilates room trening
Svett og fornøyd etter en god treningsøkt med Monica Øien (bildet) og Rikke Schillinger!

Treningstilbudet er stort

Pilates Room tilbyr pilatestrening både i gruppe og privat, men også andre treningstimer som TRX core, yoga, trening for gravide og spesialtimen Hollywood style. Se timeplanen her.

TRX Core er en av nyhetene hos Pilates Room, og er en gruppetime som varer opp mot 60 minutter, og har plass til 6 deltakere. 

pilates room trening
Lyst og innbydende treningsrom, ingen tvil om at TRX'en er hovedredskapet på timen!

Oppvarming på stedet

Vi startet timen med oppvarming med TRX-øvelser, noe som passet perfekt med tanke på liten plass til å løpe eller gjøre andre typiske oppvarmingsøvelser. Øvelsene vi gjorde involverte de store muskelgruppene i kroppen, og pulsen gikk raskt opp. Arbeidet ble gjort på tid, med 90 sekunder på hver øvelse. Supert med tips til slike øvelser!

Både utholdenhets- og styrkeøvelser

Etter oppvarming gikk vi over til styrkeøvelser, som ble godt forklart og igjen utført på tid. Veldig smart siden de fleste av oss arbeider i litt ulik takt enn andre. Musklene i både overkropp og underkropp ble utfordret, særlig fordi vi kjørte flere benøvelser etter hverandre, før vi gikk over på overkropp. Her fikk jeg også mange gode tips til variasjon på kjente øvelser, med litt pilatesinspirasjon på noen av bevegelsene.

pilates room trening
Ikke verst å ha to instruktører på en time!

Timen inneholdt også en utholdenhetsdel med enkle og tøffe øvelser med TRX'en som støtte, her fikk både puls og pust jobbe godt!

Timen heter TRX Core, og en del var derfor rettet direkte mot trening av core-muskulatur. Mange kjente øvelser, men steinhardt å jobbe på tid, og med noen som følger med på at du både har teknikken inne og fullfører. Mitt svakeste punkt i løpet av timen må ha vært side hev med innlagte opptrekk av ben, utrolig vanskelig å koordinere!

Sirkel som avslutning

Timen ble avsluttet med en liten sirkel av øvelser, hvor vi også brukte kettlebells til swing og et kosteskaft til å holde i mens vi satt med 90-grader i knærne mot en partner. Super avslutning med full innsats! Denne sirkelen kjøres flere runder når timen holdes, men vi "slapp" unna med en runde.

Test ut denne timen!

Denne timen vil jeg anbefale til alle som ønsker å trene et sted hvor du blir sett og får oppfølging og tips i løpet av økten. Her er det kun plass til så mange deltakere som instruktøren kan ha oversikt over, noe som gjør Pilates Room til et litt mer eksklusivt treningsstudio. Dette likte jeg veldig godt, og er en stor kontrast fra treningstimer hvor man virkelig bare er en i mengden. 

Begge instruktørene var gode til å både forklare hva TRX-trening er, og til å veilede underveis i øvelsene. Det er ingen tvil om at slyngetrening er god trening for hele kroppen, og vil med tid gi bedre kroppskontroll hos alle! Det eneste som kanskje manglet i løpet av timen var varianter av både lettere og vanskeligere grader av øvelsene vi gjorde. 

pilates room trening

Pilates Room ga virkelig mersmak, jeg kommer tilbake!

Takk for en god treningsøkt.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Driver Vollen Trening med utendørs mammatrening hele året, og pt-studio på planen. Snart sertifisert mammamagetrener. Instruktør for utendørs mammatrening Fornebu i samarbeid med ELlixia Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits