Strake markløft med strikk

Ukens øvelse er en variant av klassisk strak markløft. 

På ferie er det lett å miste motivasjonen til styrketrening om man ikke har med seg mye utstyr. Tenker man gjennom øvelsene og hvilke muskler de trener, kan man bruke for eksempel en strikk til å utføre samme bevegelse som klassiske øvelser med vektstenger eller annet utstyr. 

Strake markløft trener hovedsaklig bakside lår og setemuskulatur, men utfordrer også mage og rygg, pluss øvre rygg med tanke på holdning. 

Strikken jeg bruker på bildet er kjøpt på eBay, og er super å bruke til denne øvelsen og mange andre øvelser.

Stå på strikken med en eller to føtter, avhengig av hvor stram strikken er. Ha gjerne en liten knekk i knærne, men pass på at denne knekken ikke blir større og større for hver repetisjon. 

Få på plass skuldrene, og len deg fremover slik at strikken trekker deg nedover. Stram i mage og rygg, og rett deg opp igjen ved å aktivere bakside lår og knipe sammen i rumpa. 

ferietrening strikk
Med denne strikken utførte jeg 60 repetisjoner uten pause for å få stor belastning, noe som fortsatt kjennes godt to dager etterpå. 

Husk at å variere øvelser, repetisjoner og serier er en enkel måte å utfordre musklene selv på ferie!

Denne øvelsen skal jeg garantert gjøre igjen, og strikken er med i bagen når vi reiser på hytta om noen dager.

Hvilke planer har dere for helgen?

2 kommentarer

Du er rå :)

i helga blir det re-LAX

KunnskapsrikTrening

11.07.2014 kl.20:05

God helg til deg :)

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Driver Vollen Trening med utendørs mammatrening hele året, og pt-studio på planen. Snart sertifisert mammamagetrener. Instruktør for utendørs mammatrening Fornebu i samarbeid med ELlixia Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits