Høy roing med PT-tau

I sommerferien blir det mye trening på nye steder. Heldigvis har jeg alltid med meg litt utstyr i kofferten, og PT-tau er supert til både par-øvelser, men kan også brukes som en enkel slynge. Tauet har jeg kjøpt fra Mykje Meir.

Tauet kan enkelt henges rundt en stolpe slik at du får begge håndtakene på endene, eller med den ene enden inn i den andre enden, for en lengre slynge. Her har jeg slengt tauet rundt en trappestolpe, slik at lengden ble perfekt for denne øvelsen. 

Høy stående roing er en super øvelse for øvre rygg, og anbefales til absolutt alle.

En av de viktigste tingene å fokusere på under utførelsen av denne øvelsen er å aktivere og knipe sammen skulderbladene når du trekker deg opp. Dette er vanskelig for mange, og krever øvelse, noe du får med nettopp høy roing.

høy roing pt-tau mykje meir

Slik gjør du:

Stå lent bakover med strake armer. Jo lengre bakover du lener deg, jo tyngre blir det. 

Trekk deg opp ved å trekke albuene ut og bak, og ved å knipe sammen skulderbladene sammen. Hold et lite sekund, og senk rolig tilbake til utgangsposisjon. 

Denne øvelsen vil utfordre øvre rygg (blant annet Teres major, Teres minor, Infraspinatus, Rhomboid og Trapezius), og vil kjennes GODT om du passer på albuene. Blir det for tungt vil vi automatisk senke albuene, slik at vi får mer hjelp av den store ryggmuskelen (Latissimus dorsi), dette er ikke det som er poenget med denne øvelsen. 

Mitt tips er å se deg selv i speilet, eller få noen til å passe på, slik at vi virkelig trener de musklene vi skal. Har du problemer med å kjenne at du jobber med skulderbladene, få noen til å legge hånda si der det skal kjennes. 

Høy roing er en av mine faste øvelser, enten det er med PT-tau, slynge, strikk, kabel, eller annet utstyr. 

God helg alle sammen!

2 kommentarer

Så utrolig flink du er!

Samra

17.07.2014 kl.20:48

Tusen takk for alle flotte tips. Har vært på utkikk etter slike strikk. Men syns det er vanskelig å bestemme for hvilke man skal ha iom at jeg ikke vet hvor mange "kilo" de tilsvarer. Vet du hvor lett/tung den du bruker er?

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Driver Vollen Trening med utendørs mammatrening hele året, og pt-studio på planen. Snart sertifisert mammamagetrener. Instruktør for utendørs mammatrening Fornebu i samarbeid med ELlixia Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits