Utetrening hele høsten!

September har hatt en flott start, men høstværet er uten tvil på vei. Utetrening på denne tiden av året er utrolig deilig, enten det er i solskinn, eller regn. Med klar og skarp luft blir treningsøkten ekstra frisk.

Å trene ute i all slags vær gir meg muligheten til å følge naturens skiftninger av farger og endringer, det er alltid noe nytt å legge merke til hver eneste uke. I tillegg til egne opplevelser i løpet av treningsøktene blir denne tiden et godt pusterom fra hverdagen, og gir mulighet til egentid. Ingenting er så stimulerende som en joggetur når tankene også løper fritt!

Selvfølgelig er det ikke slik at vi enten må velge å kun trene ute, eller inne, men en god variasjon mellom studio og i naturen er en god plan for høsten. Begge typer trening er selvfølgelig mest effektivt og motiverende med en god treningsplan, men jeg oppfordrer også alle til å kjøre spontane treningsøkter utendørs for å utfordre fantasien litt. 

utetrening rygg
Hva med å bruke sykkelstativene på jobb, eller i nabolaget til styrketrening?

Selv om mange tenker på at det hadde vært fint å trene utendørs, er det dessverre mange som ender opp med den samme gamle løperunden, eller en halvhjertet styrkeøkt. Ofte på grunn av at vi ikke ser mulighetene som finnes rundt oss. 

Denne høsten blir utfordringen å legge inn uteøkter hver eneste uke, gjerne med noen kjente styrkeøvelser vi tar med oss fra studiotreningen vår. Legg også inn noen øvelser som utnytter utemiljøet der du skal trene, som for eksempel opptrekk for rygg som vist på bildet over. 

Hundredagersprosjektet er godt i gang for mange, og er en utmerket mulighet til å trene utendørs for å få inn både variasjon og inspirasjon i øktene fremover. 

Trener vi ute nå, blir det også mye enklere å holde i gang treningsøktene utendørs når vinteren kommer. Målet mitt er å ha en god balanse mellom ute- og innetrening, da blir treningsåret sammenhengende, og treningsvanene blir lettere å opprettholde. 

Høsten er som skapt til utetrening, uansett vær!

2 kommentarer

Edny

09.09.2014 kl.10:40

Enig! Vi er en gjeng som har begynt å trene ute sammen hver søndag. Vi har ny skole med et veldig flott uteområde som vi bruker til å trene styrke, balanse og litt kardio. Utrolig kjekt!

Tina Angelica

09.09.2014 kl.11:09

kjempe flott at en velger å trene ute :)

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Driver Vollen Trening med utendørs mammatrening hele året, og pt-studio på planen. Snart sertifisert mammamagetrener. Instruktør for utendørs mammatrening Fornebu i samarbeid med ELlixia Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits