Treningsglede kommer lettere når planlagt trening fullføres!

Med mørkere dager, kaldere luft, og litt høyere terskel for å orke alle planene i hverdagen, er det ekstra viktig å opprettholde treningsvanene. 

Høst og vinter er to sesonger der mange faller ut av gode treningsrutiner, ofte fordi vi mister motivasjonen når treningsøktene blir tyngre mentalt. Jeg kjenner meg godt igjen i følelsen av at det er enklere å nesten lure seg selv til å hoppe over for mange treningsøkter, bare fordi det er kaldere og surere enn i sommer. Skjer dette for ofte vil følelsen av å miste treningsgleden raskt komme, og det blir vanskeligere å holde i gang i denne delen av året. 

For meg er treningsglede viktig for å orke å se på trening som et langsiktig mål og naturlig del i livet mitt. Ikke det at hver eneste treningsøkt skal være supermorsom, men at jeg finner glede og motivasjon i at treningsrutinene mine gir meg følelsen av å mestre.

treningsglede

Treningsglede er viktig å finne uansett årstid, selv om noen økter selvsagt er tøffere å gjennomføre enn andre. Uansett blir gleden større om vi har som mål å fullføre de øktene som er tyngst å motivere seg til, og å kjøre litt ekstra hardt på de dagene formen og motivasjonen er på topp!

Men hva hjelper det å opprettholde treningsrutinene halve året om hver økt utføres kun på grunn av dårlig samvittighet for å ikke trene nok? Dette er det dessverre mange som opplever ofte. Et godt tips er da å se på de små positive oppturene vi opplever med treningen, for eksempel at du fikk til en ny øvelse, joggeturen ble fullført selv om du mest av alt hadde lyst til å ligge på sofaen, eller at du fikk en god følelse etter økten.

Uansett hvordan vi føler oss vil vi aldri angre på en treningsøkt som er gjennomført. Det er noe å tenke på!

Selv har jeg lært meg å justere forventningene til meg selv ettersom formen, og årstidene endrer seg. Det hjelper å ikke alltid være så streng med seg selv, trening og aktivitet skal jo følge meg hele livet. 

I tiden fremover blir treningsfokuset endret noe fra å presse meg selv til nye "rekorder", til å ta vare på kroppen de neste fire månedene. Nå er det ikke bare meg og mitt jeg står til ansvar for, men et lite liv som avhenger helt av meg og mine valg. 

Ønsker alle en super helg, og start på høstferien for de som er så heldige!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Driver Vollen Trening med utendørs mammatrening hele året, og pt-studio på planen. Snart sertifisert mammamagetrening. Instruktør for utendørs mammatrening Fornebu i samarbeid med ELlixia Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits