Treningsrutinene får meg ut av døra!

Høsten byr på mange ulike typer vær, og det er ikke alltid like fristende å komme seg ut av døra for å trene utendørs. Regn, tåke, kaldt og mørkt har vært utfordrende de siste dagene, men jeg er overbevist om at det er enklere å legge inn treningsøkter uansett vær og dag med skikkelige treningsrutiner. Det er lettere å komme seg ut når vanen er der, og øktene hører med i hverdagen. 

Denne helgen har vi vært på fjellet, og selv om det har vært tett tåke hele tiden, har dette ikke satt stopper for den planlagte økten i dag. Med en liten valp på 13 uker har dagene også inneholdt en del gåturer i både lyng og terreng. 

utetrening

Jeg følger en rutine hvor styrketrening sto på planen på fredag, hviledag/restitusjon på lørdag og utholdenhet på søndag. Med en slik rullering på treningsøktene blir det ikke faste dager med styrke- eller utholdenhetstrening, men etter to økter tett på, kommer det alltid en dag med hvile eller alternativ trening. 

Denne treningsrutinen har jeg hatt siden før sommeren, med unntak av ukene jeg hadde skade i foten, og fungerer veldig fint for meg. Jeg vet at det blir styrketrening hjemme i morgen, og restitusjon igjen på tirsdag.

Selvfølgelig finnes det rom for å variere litt om noen dager er veldig travle, men ved å få inn en slik rutine blir det mye vanskeligere å finne på unnskyldninger som at været er dårlig, eller det tross alt er søndag. 

utetrening
Med treningsutstyr hjemme, og fantastiske muligheter til å trene utendørs har jeg nesten ikke vært på treningsstudio siden før sommeren. Det er både deilig, men også utfordrende med tanke på at det krever litt mer vilje å gjennomføre øktene de dagene det frister minst av alt. Heldigvis har treningsøktene denne høsten også gitt meg sol, varme og skikkelig høstfarger.

Hva er vel mer tilfredsstillende enn å nyte at kroppen blir utfordret i fine omgivelser?

Det hjelper selvfølgelig også å ha startet på Hundredagersprosjektet for femte gang, men denne runden blir nok litt roligere enn de forrige. 

Søndager er en fin dag å både se tilbake, men også fremover på uken som kommer. Det jeg gleder meg mest til nå er treningshelgen i Kragerø neste helg! Sees vi?

4 kommentarer

Morten

05.10.2014 kl.16:44

Bra blogg. Du er veldig dyktig og liker treningsfilosofiene dine. Fin inspirasjon.

Du er også veldig pen. :)

KunnskapsrikTrening

06.10.2014 kl.07:23

Morten: Takk for det :) Ønsker deg en god start på uka!

Lena

07.10.2014 kl.09:35

Det er så fint ute nå, typisk at jeg har fått en skade i kneet, så jeg ikke kan løpe på 2-6 måneder.. Men til Kragerø skal jeg - gleder meg masse, håper det blir like bra som det var i vår! :D

KunnskapsrikTrening

10.10.2014 kl.07:45

Lena: Så synd at du har blitt skadet! Håper du får en super helg sammen med oss i Kragerø, vi gleder oss masse :) Vi sees Lena!

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Driver Vollen Trening med utendørs mammatrening hele året, og pt-studio på planen. Snart sertifisert mammamagetrening. Instruktør for utendørs mammatrening Fornebu i samarbeid med ELlixia Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits