Travel trening?

Noen av mine dager er veldig travle, men heldigvis har min hverdag en veldig god balanse mellom travelt og avslappet. I en hektisk hverdag med impulser om alt vi må klare for å være vellykkede fra media, andre mennesker, og resten av samfunnet blir det viktigere og viktigere å ta seg tid til å være tilstede. 

For mange handler hverdagen mest om å rekke alt uten å få tid til å være til stede der man er, noe som påvirker blant annet treningsøktene. Selvfølgelig er det supert når vi klarer å få til fast trening i en allerede stram timeplan, men noen ganger går det rett og slett for fort. 


For travel til å være til stede?

Trening og fysisk aktivitet for meg handler om å bruke kroppen, finne treningsglede og selvfølgelig trene effektivt. Med så mange timer trening hver uke vil jeg ikke bare handle på autopilot, men få noe igjen for arbeidet mentalt sett også. Med varierte joggeturer hver uke blir det tid til å se seg rundt, la tankene vandre og nyte naturen. Dette klarer jeg ikke om hver eneste økt utføres med tidspress, alltid litt på overtid.

Det er ikke alle dager som legger til rette for å stoppe opp å tenke på hva jeg faktisk gjør under treningsøkten, foruten å fokusere på teknikk, pust og øvelser. Noen dager blir naturlig nok travle, men hvor lenge klarer jeg å holde på treningsgleden om det travle overskygger alt annet?


Kan vi senke tempo, kanskje eller kravene til oss selv?

Noen dager kjenner jeg veldig på at treningsfokuset i verden rundt meg blir for påtrengende. Enten det er mine egne krav til å rekke alle økter som er planlagt, men som kanskje ikke blir like kvalitetsmessig utført på grunn av litt for dårlig tid. Eller alt vi skal lese i media om for kroppsfikserte og avslørende bilder på sosiale medier, debatter om kosthold og ulike typer med mirakeltrening, eller kanskje advarsler og skremmende artikler om hvor skadelig trening kan være om vi kjører på for hardt. 

Denne uken har det stormet i avisene og på sosiale medier rundt disse eksemplene, og jeg blir så lei! 

Selvfølgelig er det opp til hver enkelt å la seg irritere eller påvirke av slike uvesentlige debatter, så min måte å avreagere på er å senke tempo enda mer i min egen treningshverdag. Det er ikke nødvendig å ha skyhøye krav til meg selv, om jeg ikke får delta mentalt i mine egne treningsøkter.

Ingen behøver å ha så høye forventninger til seg selv, og så høyt tempo i hverdagen at vi aldri når opp, eller rekker å sette pris på det vi faktisk klarer å oppnå. 

Jeg setter pris på det jeg får til!

Min hverdag er mitt liv, så jeg ønsker å delta aktivt i både jobb og trening. Alt jeg oppnår og presterer, lite eller stort, er verdt å sette pris på, noe som blir enklere om vi ikke er for travle hele tiden. 

Travel trening er smart i perioder, men kanskje ikke hele livet?

Nyt fredagen alle sammen, det skal jeg :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Driver Vollen Trening med utendørs mammatrening hele året, og pt-studio på planen. Snart sertifisert mammamagetrening. Instruktør for utendørs mammatrening Fornebu i samarbeid med ELlixia Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits