Slyngetrening; Push ups

Styrketrening med slynge er en treningsmetode som krever lite utstyr, men som likevel gir kroppen store utfordringer. Mange av dere lesere og følgere på Instagram har spurt om jeg kan legge ut slyngeøvelser jeg pleier å gjøre i mine treningsøkter. 

Som en start på slyngetrenings-innleggene begynner vi med klassiske push ups. 

Denne øvelsen vil utfordre bryst muskulaturen, hovedsakelig pectoralis major, skuldre, bakside arm, men også øvre rygg og kjernemuskulatur. Uten god kontroll på alle disse musklene vil teknikken bli vanskelig å mestre, særlig om vi tror at push ups kun trener armer og bryst.

Stabiliser og aktiver!

Push up i slynge gir ekstra utfordringer på grunn av at kroppen er hevet over underlaget med hendene i de ustabile håndtakene. Vi må derfor stabilisere kroppen i alle posisjoner underveis i utførelsen, samtidig som musklene må aktiveres for å bremse ned og presse kroppen opp.

push ups slynge

  • Start med føttene på underlaget, jo bredere du står jo mer stabil blir kroppen.
  • Senk skuldrene, og hold armene strakt ned fra brystet. 
  • Senk rumpa og skap spenning i kjernemuskulaturen ved å stramme godt i mage og rygg. 

push ups slynge

  • Hold en rak holdning, som i planken, og senk kroppen sakte ned ved å bøye albuene og føre de rett ut fra skulderleddet. Her vises brede push ups. Hold hofteleddet strakt hele veien, ryggen skal heller ikke synke ned i en for stor svai.
  • Press opp igjen med håndflatene til utgangsposisjon. Husk at jo lengre ned du senker kroppen, jo tyngre blir det. Samtidig vil hvor vannrett posisjon du har med kroppen fra utgangsposisjon også påvirke hvor tung øvelsen blir. 

Les mer om og se bilder av øvelsen fra siden for å få kontroll på teknikken.

Kroppsvekt og kontroll

Styrketrening i slynge gir god kontroll på kroppens muskulatur om du terper på teknikken hele tiden. Det er altså ikke noe poeng å tenke at det er om å gjøre å senke lengst mulig ned, stå mest mulig vannrett, eller ha størst mulig vektskive på ryggen underveis, om du ikke mestrer teknikken først. 

Slyngetrening er tungt nok for de aller fleste selv om noen fortsatt har oppfatningen om at trening med kroppsvekt ikke er tøft nok. Et godt tips er da å lære deg hvordan slyngetrening fungerer med tanke på de fysiske lovene. 

Hvordan skal kroppen plasseres i forhold til slyngen for å tilpasse øvelsens motstand til din styrke og dine svakheter? Hvor lange skal håndtakene være i hver enkelt øvelse for å få best mulig tilpasset trening til akkurat deg? Les mer om hvordan vi kan tilpasse slyngetreningen.

Slyngetrening handler om kontroll, fokus og ikke minst vilje til å presse seg selv, men også til å se sine svakheter.

Følg med for flere slyngeøvelser fremover!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Driver Vollen Trening med utendørs mammatrening hele året, og pt-studio på planen. Snart sertifisert mammamagetrening. Instruktør for utendørs mammatrening Fornebu i samarbeid med ELlixia Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits