Frisk barmarkstrening med Helly Hansen

Tidlig onsdag morgen var jeg klar for morgentreff med Helly Hansen og den finske skilandslagstreneren Reijo Jylhä.

Med litt for tynne treningsklær møttes en sporty gjeng i Frognerparken for å lære skiteknikk og treningsfilosofi på barmark av den veldig hyggelige og humoristiske Reijo.

"Trening er enkelt"

Med en prat om treningslære på både utøver- og mosjonistnivå fikk vi mange gode tips, eller kanskje bekreftelse av det vi allerede kunne om trening, restitusjon og planlegging. Det skader ikke å høre fra en tidligere utøver og nåværende landslagstrener at planlegging av både kort- og langsiktig trening er viktig, og at kroppen behøver både hvile og hardtrening for å bli bedre.

Helly Hansen ski

Etter en stund med stillestående lytting var gjengen ganske kalde, så det varmet godt å sette i gang med enkel barmarkstrening i skiteknikk. 

Helly Hansen ski

Staking, diagonalgang og skøyting ble gjennomgått med stil på asfalten. Det beste tipset jeg fikk, og noe mange andre sikkert også kan dra nytte av er å tørre å lene seg fremover når vi går på ski. Tyngdepunktet bør være foran skistøvelen for å få best mulig fremdrift. Veldig logisk og enkelt på barmark, men ikke alltid like enkelt i praksis. 

Helly Hansen ski

Skilandslagstreneren delte egne tanker og erfaringer rundt trening, noe som gjorde at praten gikk lett. Uansett hvor mye vi trener og presser oss selv er det viktig å smile, og la latteren sitte løst. Med disse ordene fikk nok flere enn jeg en ekstra motivasjon til å holde på treningsgleden selv om det nå blir mørkere og kaldere utendørs. 

Helly Hansen ski

De fleste kler på seg for mye!

Mot slutten fikk vi en presentasjon av noen av nøkkelplaggene fra Helly Hansen, heldigvis med en kopp varm kaffe i hånda.

Hovedpoenget her var at de fleste mosjonister, enten i egen trening, eller i konkurranser kler på seg for mye. Det som er vanskelig å tilpasse er at man er kald før start, men som vi alle har opplevd blir vi varme og svette relativt raskt inn i økten. 

Lag på lag er derfor fortsatt en smart måte å kle seg på.
Helly Hansen ski

Lifa-systmet i de tekniske superundertøyplaggene har en fuktighetstransporterende innside, som da frakter svette ut fra huden til yttersiden av plagget. Godt å ha under svette treningsøkter. 

Helly Hansen ski

Helly Hansen har frisket opp designet på superundertøyet sitt med friske og spreke farger.
Helly Hansen ski

Med en frisk og inspirerende morgen kan jeg bare si at jeg gleder meg til dagens joggetur med ny pulsklokke!

Ønsker alle en fin fredag!

Én kommentar

vildevatn

07.11.2014 kl.08:26

Kjempebra innlegg :D

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Driver Vollen Trening med utendørs mammatrening hele året, og pt-studio på planen. Snart sertifisert mammamagetrening. Instruktør for utendørs mammatrening Fornebu i samarbeid med ELlixia Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits