Tips til joggevogn?

Det er en jungel av utstyr til babyer der ute. Vogn, seng, bilsete, og veldig mye annet jeg aldri har hørt om, eller trodde man trengte.

Det er allerede ganske lenge siden folk begynte å spørre om vi hadde tenkt på hvilken vogn vi skal satse på. Vognkjøp har ikke akkurat vært noe jeg har tenkt mye på, både fordi det er så uendelig mange valg, men også fordi alle har sine egne erfaringer å dele om ulike hjul, bager, trekk, bremser og seler. Nå nærmer det seg uke 28, og jeg ser at tiden frem mot jul og nyttår kommer til å gå veldig fort. Det er nok lurt å begynne å tenke på hvilke barnevogner vi kommer til å ville se på, og ikke minst finne ut hvilke ønsker vi har for den vognen vi skal bruke hver dag i lang tid fremover. Altså en vogn som både kan brukes til nyfødt, men også når en liggebag ikke lengre er nødvendig. 

Det eneste jeg vet er at vi er på jakt etter en vogn som passer til en aktiv hverdag, siden jeg håper på å kunne jogge med vognen etterhvert. 

Etter å ha lest mange barnevogntester, anbefalinger og sett at veldig mange spreke foreldre bruker joggevogner, eller i det minste en vogn som passer til aktivitet, håper jeg på noen tips fra dere lesere.

Fordi jeg ikke har noen erfaring med barnevogn fra før vet jeg selvfølgelig ikke alt om hva som er smart, hvilke løsninger som er lure, eller hva man bør tenke på for å gjøre det enklest mulig for oss selv.

Det eneste jeg vet jeg ønsker meg av vognen vi skal kjøpe er:

  • Tilpasset jogging med baby (ikke nødvendigvis terreng med stier og røtter, men heller grus og snø).
  • Enkel å legge sammen, og ikke altfor stor sammenlagt i bilen.
  • Håndbrems på styret og god sikkerhet.
  • En vogn som også fungerer fint i trilleturer i park og by.

Nå håper jeg at noen av dere kan hjelpe oss med å se litt klarere i jakten på en barnevogn.

Hva bør vi tenke på og hvilke vogner bruker dere til aktivitet?

5 kommentarer

Mari

12.11.2014 kl.04:37

Jeg hadde en trehjuling fra Teutonia og var superfornøyd. Vi hadde ikke verdens største bil, og denne hadde en mykbag du kunne ta ut når vogna ble lagt sammen, og da tok den liten plass. I tillegg kom jeg inn i alle butikker, rulletrapper (ja jeg vet man ikke skal gjøre det) og den var lett å gå på tur med. Jeg jogget aldri med den, men kjørte veldig mye rulleskøyter ;) Lykke til i jungelen

OSLOFRU

13.11.2014 kl.09:34

Jag har tyvärr inga tips själv, men skulle önska att du skriver en recension om vagnen du väljer om du köper nån! :) Har funderat på att köpa själv men det är ju en djungel där ute ;D hihi kram

Superline

14.11.2014 kl.14:57

Babyjogger City Elite!

Denne er superlett, god å trille og praktisk til det aller meste. I tillegg får du bilstoladapter til de fleste bilstoler, og det er virkelig gull! Baggen er enkel å løfte av understellet, og bæres enkelt i håndtaket på kalesjen.(Vi har deluxe baggen) Kjekt når babyen er liten.

http://www.babyjogger.com/product/city-elite/

Vi har brukt sportsdelen til nr 1, og bruker nå bag til nr 2. Veldig fornøyd!

Hilsen fra mamma og trilleturleder i Barnas Turlag :)

Siri

24.11.2014 kl.08:33

Gratulerer med mage!

Babyjogger! De fins i ulike varianter, fra hardcore løpevogn (Performance) til "paraplytrille".

Cityelite som nevnt over, evt Summit eller FIT.

Babyjogger er godt og solid merke som jeg tør garantere du blir fornøyd med. I tillegg til å være god vogn å trille/løpe med - er den også lett å slå sammen å frakte med seg på reiser. Dette har vært viktig for oss

KunnskapsrikTrening

28.11.2014 kl.08:52

Siri: Tusen takk, så hyggelig :) Vi gikk for en TFK med store hjul i første omgang, så får vi sikkert bruke for en mindre og mer reisevennlig en etterhvert. Takk for tips og god helg!

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Driver Vollen Trening med utendørs mammatrening hele året, og pt-studio på planen. Snart sertifisert mammamagetrening. Instruktør for utendørs mammatrening Fornebu i samarbeid med ELlixia Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits