Siste treningsinnspurt før jul?

Hvert eneste år blir jeg like overrasket over hvor mye fokus det er på siste treningsinnspurt før jul og nyttår. Hvorfor skal vi legge opp til ujevn treningsinnsats avhengig av årstid eller høytid, og ikke heller fokusere på en aktiv hverdag hele året?

Selvfølgelig har mange en travel hverdag før jul, og en tett timeplan i juleferien, men vi vet jo alle hvor mye fokus det er på "en ny start" rett over nyttår. Hvert eneste år blir vi tatt på senga når hverdagen og det nye året starter, og sammen med både jobbhverdag og kosthold uten altfor fet og søt mat blir en pangstart på treningsåret ofte en kortvarig glede for mange. 

gravid treningstights stormberg
For min del nytes treningsåret utendørs hele året, det gjelder bare å tilpasse aktivitet til form og føre.

Siste innspurt inviterer til avbrudd i gode vaner

Det handler selvsagt ikke om beinhard trening hver eneste uke hele året rundt. Kroppen har godt av periodisering av treningen for å oppnå optimale resultater, men også for at treningsmotivasjonen ikke skal forsvinne. 

For meg er gode treningsvaner en støtte i hverdagen som endrer seg med ulike tider på året. Så lenge de gode vanene har gjort trening og aktivitet til en naturlig del av hverdagen gir ikke ideen om siste innspurt før ferien noen mening. Meningen og treningsgleden ligger i å tilpasse og variere treningen slik at den passer inn i for eksempel en travel førjulstid, eller en lat romjul. 

De gode treningsvanene gjør også at nyttårsforsetter som "å kjøre på med treningen i januar", eller "nå skal jeg skjerpe meg skikkelig med trening hver dag fremover" ikke er nødvendig. 

helårsløping

Media gjør treningsstresset større enn det trenger å være

Trening i hverdagen skal ikke handle om stress. Likevel kan vi lese overskrifter i media hver eneste dag om hvor travelt det er i desember, og hvor vanskelig det er å få til treningsrutiner i all julegaveshoppingen. Stresset bygger seg opp om vi leser alle disse artiklene, noe som kan gjøre en aktiv hverdag vanskelig.

Tenk at din hverdag inneholder både trening, jobb, skole og andre viktige ting. Hvordan kan aktivitet passe inn her, uten at det handler om siste innspurt og stress?

For min del hjelper som sagt gode treningsvaner året rundt, for andre hjelper det å sette opp en plan over treningen. Å finne en treningsgruppe, eller treningspartner kan også være løsningen for mange. 

Det viktigste er at vi klarer å opprettholde aktivitet uansett høytid og dato på kalenderen. Da blir det så mye enklere å unngå skippertakstrening flere ganger i året!

Nyt det flotte været denne helgen, det skal jeg!

3 kommentarer

Lise

06.12.2014 kl.15:21

Syns det alltid er mye fokus på trening og kropp jeg, ikke bare i juletider. hehe.

Ønsker deg en fin lørdag videre og ha en fin førjulstid :)

Stikk gjerne innom bloggen min og legg igjen noen spor :)

NellyLaursen

09.12.2014 kl.21:31

Helt enig med deg, helårstrening er topp! Jeg har en aktiv hverdag og trener like mye om det er juli eller desember. Men du imponerer meg med alternativ trening og uteaktivitet. Der har jeg en vi å gå..

KunnskapsrikTrening

14.12.2014 kl.12:14

Ja! :) Kan jo sies at du bor i et litt kaldere strøk enn meg da ;) Håper altstår bra til der oppe!

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Driver Vollen Trening med utendørs mammatrening hele året, og pt-studio på planen. Snart sertifisert mammamagetrening. Instruktør for utendørs mammatrening Fornebu i samarbeid med ELlixia Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits