Stabilitets-utfordringer på treningsball

Behandlingen er sponset

Denne uken var jeg hos Mona som er fysioterapeut og osteopat på Klinikk for Alle på Majorstuen. Hun har fulgt meg opp i hele høst, og har lært meg mye om kroppens forandringer i løpet av en graviditet. Det er utrolig spennende og interessant å diskutere med Mona, og få et innsyn i hva hun lærer når hun reiser rundt på kurs for å spesialisere seg innen kvinner og graviditet.

klinikk for alle trening gravid

For første gang følte jeg meg faktisk som en gravid "pasient" i løpet av timen, fordi jeg fikk tidenes vanskeligste stabilitetsøvelse å trene på til neste gang vi møtes.

Jeg har alltid visst at min sterkeste side innen trening og kroppskontroll ikke er slike øvelser, noe som resulterer i at jeg sjelden fokuserer på øvelser som jeg føler jeg ikke mestrer. Men nå som jeg allerede nærmer meg uke 32 og er inne i tredje og siste trimester er det på tide å ta tak i de minste svakheter som kan bli et problem den siste tiden frem mot termin. 

klinikk for alle trening gravid

Skikkelig utfordrende!

For å trene stabilitet og balanse i bekken og korsrygg er en treningsball/swissball et godt verktøy. 

Mona så at jeg har litt utfordringer med å aktivere og stabilisere hofteleddet i øvelsene hofteløft og lårcurl på ball. Disse to øvelsene få jeg til skikkelig om konsentrasjonen er på plass, og selvfølgelig når jeg tenker på å presse meg litt ekstra når det gjelder å holde hofta helt oppe i øverste posisjon. 

Den største, og nesten umulige utfordringen er den siste øvelsen, der jeg ikke klarte å få til den lille bevegelsen jeg skulle utføre. Enkelt forklart sitter man på ballen litt langt frem med hendene langs siden. Så skal man løfte den ene foten, samtidig som man holder stabiliteten i hofta og ikke hjelper til med andre deler av kroppen. 

Denne øvelsen ser kjempe lett ut, men dette må jeg øve masse på!

klinikk for alle trening gravid
Som dere ser må ballen pumpes opp enda mer nå som jeg har blitt tyngre, så bedre bilder av de tre øvelsene kommer. 

Heldigvis har jeg godt tid på meg før jeg skal tilbake til Klinikk for Alle over nyttår, så her skal juleferien brukes på ballen!

I dag er det allerede tredje søndag i advent, og dagen starter med en tur til stranda med en utålmodig liten hund. 

God søndag alle sammen!

Én kommentar

Melissa Ulvatn

15.12.2014 kl.12:41

Fin og lærerik blogg!

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Driver Vollen Trening med utendørs mammatrening hele året, og pt-studio på planen. Snart sertifisert mammamagetrening. Instruktør for utendørs mammatrening Fornebu i samarbeid med ELlixia Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits