Er dette treningstrendene for 2015?

Ut med Zumba, pilates, balansetrening og innedørs sykling. Men enda mer trening med høy intensitet og kroppsvekt?

For niende året har ACSM, American College of Sports Medicine fullført undersøkelsen om kommende trender innen fitness og trening i det nye året.

Med over 3400 deltakere fra treningsbransjen over hele verden hvor 39 mulige trender innenfor trening og fitness ble rangert fra 1-20 kan vi kanskje se noen endringer i treningstrender for året 2015.

ACSM

Årets topp tre

På listen over 20 tilsynelatende mest populære trendene i 2015 står trening med kroppsvekt på topp 1. og trening med høy intensitet på topp 2. På listens tredje plass finner vi trenere med utdanning, erfaring og sertifisering, som lå på førsteplass i 2014.

Listen er ikke overraskende, med tanke på økende interesse for effektiv og enkel trening både inne og ute den siste tiden. Heldigvis holder kvalitet og utdanning innen trenere seg også høyt oppe på lista for 2015.

Fire trender som forsvinner?

Like viktig som trendene på toppen av lista, er de aktivitetene de fleste innen deltakerne av undersøkelsen tror forsvinner i løpet av det nye året.

Zumba, pilates, balansetrening og innendørs sykling kom ikke med på topp 20, og kan derfor kategoriseres som "Fads" og ikke trender. En Fad beskrives som en aktivitet som vokste raskt i popularitet, men som kun holdt en kort stund, litt som en døgnflue kanskje?

Topp 20 trender for året 2015

Topp20

Mange av trendene går litt over i hverandre etter min mening, som for eksempel kroppsvekts-trening, funksjonell trening og styrketrening. Noe overraskende er at boot camp ble rangert til 20. plass.

Les hele resultatet og forklaring av undersøkelsen her.

Hvilke aktiviteter står høyest på deres egen liste for 2015?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Driver Vollen Trening med utendørs mammatrening hele året, og pt-studio på planen. Snart sertifisert mammamagetrening. Instruktør for utendørs mammatrening Fornebu i samarbeid med ELlixia Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits