Trening på utstilling i uke 37

Det er helt uvirkelig at det er under 20 dager igjen til termindato. Det har gått 37 uker siden kroppen begynte å forandre seg, og jeg føler meg fortsatt utrolig heldig over at formen har vært så fin hele veien. Dette må jeg legge ekstra vekt på, siden jeg vet at dette ikke er en selvfølge for alle.

En ting jeg har opplevd gjennom graviditeten, og særlig ettersom magen har blitt større og større, er at folk stirrer. Det føles som om jeg trener på utstilling!

Hjemme, ute, og i studio!

Dere som har fulgt med underveis vet hvor glad jeg er i utetrening, og jeg trener både kondisjon og styrke utendørs ukentlig. For å variere treningsøktene og utfordringene har jeg også svingt endel kettlebells, trent i slynge, og løftet vektstang på mitt lille hjemmegym.

Helt "vanlig" trening for meg.

Utetrening

Den siste uken måtte jeg se meg om etter andre muligheter til utholdenhetstrening, da veiene utendørs har vært speilblanke som en skøytebane. Jeg meldte meg inn i SatsElixia, og er nå medlem for første gang på over 10 år.

Uke37

Heldigvis har jeg fått inn noen økter allerede, og det kjennes deilig å kunne løfte litt andre vekter og gjøre andre øvelser enn hjemme. Løping på mølle er bedre enn å skli rundt på isen, men for meg blir dette veldig kjedelig og lite motiverende.

Støtende, eller bare uvant?

En felles opplevelse for trening både ute og i studio, er som nevnt at folk tydeligvis ikke er vant til at gravide er aktive. Jeg må innrømme at jeg sikkert har sett en ekstra gang på en høygravid mage som trener vekter eller løper, men jeg har aldri vært på "utstillings-siden" selv. En ting er å legge merke til andre rundt seg, en annen ting er de som helt glemmer å trene selv fordi de blir så opptatt av å følge med på meg.

Er det fordi det er støtende for andre, eller er det bare fordi at det er et uvant syn å se en gravid mage på treningsstudio? Jeg tror nok ikke det er vondt ment, men å være gravid er relativt vanlig, og de fleste er ikke satt ut av spill selv om de skal ha barn.

Å trene er noe som gir meg glede i hverdagen, om jeg blir ekstra synlig med en gravid mage får jeg bare tåle det. Heldigvis er det ikke lenge til magen blir mindre, og jeg kan konsentrere meg om meg og mitt på trening, uten å være på utstilling.

Dette er kanskje bare en uvant opplevelse fra min side, men jeg tipper andre har opplevd det samme. Uansett håper jeg å kunne være aktiv så lenge kroppen tillater det fremover.

Endelig fredag dere, har dere noen spennende planer?

Følg meg gjerne på Instagram, @kunnskapsriktrening.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Driver Vollen Trening med utendørs mammatrening hele året, og pt-studio på planen. Snart sertifisert mammamagetrening. Instruktør for utendørs mammatrening Fornebu i samarbeid med ELlixia Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits