Styrkeutfordring nr. 1

Denne våren er dedikert til opptrening av kroppen med tanke på styrke, utholdenhet, balanse og bevegelighet.

For at vårens trening skal bli mest mulig fokusert og meningsfull har jeg bestemt meg for å sette noen små treningsmål. Planlegging av treningen blir enklere når man har spesifikke mål å jobbe mot, særlig om målet ikke er altfor enkelt, eller altfor hardt. Jeg er den som ikke blir motivert av å sette meg mål som er for hårete, jeg blir heller mindre motivert og kan finne på å gi opp istedet.

Etter noen treningsøkter de siste ukene etter fødselen har jeg kommet frem til to mål innenfor styrketrening denne våren.

Utfordring nr. 1:

Utføre pistolsquats uten hjelpemidler. Helst på bar bakke uten opphøying.

Dette klarte jeg før graviditeten gjorde meg tyngre enn vanlig, og muskelstyrken ble påvirket av lite tung styrketrening.

Når dette målet skal være fullført er jeg ikke sikker på, men veien mot målet er på en måte viktigere enn selve slutten.

Dette målet gir meg et klart syn på styrketreningen fremover, særlig med tanke på underkropp og bevegelighet. Mye av dette kan utføres hjemme med enkelt utstyr og kroppsvekt, og gradvis tyngre vekter på treningsstudio.

pistolsquat
Første test

Per dags dato klarer jeg å senke kroppen sakte ned til bunnposisjon på en kasse. På vei opp må jeg ha hjelp av for eksempel en treningsslynge, se bilde på Instagram fra fredagens slyngetrening i sola (@kunnskapsriktrening).

Utfordring nr. 2:

Kommer senere!

Med mål for treningen fremover håper jeg å kunne komme tilbake til formen jeg savner, kanskje før den viktige datoen i juni? Noen flere som blir med på utfordringen?

Men først- søndagsfri, og restitusjon!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Instruktør for utendørs gruppetrening på Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole.
Driver Utetrening Fornebu med mammatrening, bootcamp og personlig trening utendørs. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits