Endelig skikkelig sliten og veldig motivert!

Sponset behandling

Endelig!

På fredag kom jeg til behandling hos fysioterapeut og osteopat Mona Valstad Elsness på Klinikk for Alle for sjekk av bekkenbunns- og magemuskulatur. Forrige sjekk var for to uker siden, og da fikk jeg beskjed om at løping måtte vente enda litt lengre. Individuelle tilpasninger og utfordringer er svært viktige å ta hensyn til når det gjelder trening etter graviditet og fødsel, noe Mona sørger for i min situasjon.

Det er viktig for meg å få frem, at jeg har blitt fulgt tett opp både før og etter fødsel, og forteller bare min historie rundt trening og aktivitet. Retningslinjene for trening etter fødsel er noe jeg har satt meg godt inn i, og noe jeg har stor respekt for.

Skikkelig løpeglede!

Etter sjekken hos Mona gikk jeg hjem med en kjempemotivasjon. Endelig kunne jeg få lov til å ta meg en løpetur uten at kroppen ikke hadde godt av belastningen. Bekkenbunnsmuskulaturen hadde blitt såpass mye sterkere og kontrollert enn forrige sjekk at Mona ikke var i tvil om at jeg kunne starte løpetreningen igjen. Hurra!

Run

Løpeben og endorfiner

For en følelse det var å snøre på seg joggeskoene tidlig lørdag morgen, og nå ikke for å gå en rask tur, men for å faktisk løpe!

Litt kjølig vær, rim på gresset, og lette skyer på himmelen. Helt alene på kyststien ut mot stranda og tilbake i parken. Kroppen og hodet føltes kjempe lett, og heldigvis var ikke kondisjonen forsvunnet helt. Pusten og pulsen hang med, og selv om jeg tok det relativt rolig denne første turen, var det helt fantastisk å bli skikkelig sliten igjen. Det har jeg savnet mer enn noe annet den siste tiden.

happy

Dette tyder på at kondisjonen altså kan opprettholdes over lengre tid uten å falle helt tilbake, noe teorien også forteller. Det jeg kjente mest forandring på var at spensten i bena var veldig redusert, så det må jobbes med.

Etter en god runde kom jeg hjem med endorfinrus og et stort smil. Denne helgen har gitt meg en skikkelig motivasjonsboost, og jeg gleder meg til løpetur igjen veldig snart! Det er helt utrolig hvor mye det mentale har å si for både treningsmotivasjon, og hvordan man nyter resten av tiden jeg har nå.

Som jeg har savnet å løpe! Nå er det bare å holde opptreningen på et smart nivå, og ikke bli for ivrig.

God søndag alle sammen, særlig til Mona!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Instruktør for utendørs gruppetrening på Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole.
Driver Utetrening Fornebu med mammatrening, bootcamp og personlig trening utendørs. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits