Vellykket joggetur med vogn!

Endelig har jeg fått testet ut joggevognen, og den innfridde mine forventninger. Faktisk så var vognen enda enklere å styre i fart enn jeg hadde trodd.

Med supervær hele uka, og vår i lufta har virkelig løpegleden boblet i kroppen. Torsdag ettermiddag klarte jeg ikke å dy meg, til tross for at jeg hadde hatt et par dager med god trening, og egentlig hadde hviledag. Jeg puttet lille L i vogna, snørte på meg de raskeste skoene jeg har, og løp i vei.

Mange har spurt om vognen vi valgte å kjøpe, og jeg har skrevet et innlegg med flere detaljer om den her. Kort fortalt er dette en TFK Joggster 3 Facelift med 16-tommer store hjul foran og bak. Forhjulet er fast, men det er mulig å kjøpe svingbart forhjul som ekstrautstyr. Denne vogna selges ikke alle steder, og det er ikke mulig så vidt jeg vet å sette på et så stort forhjul på noen av de andre TFK-vognene på grunn av forskjellig lengde på gaffelen foran.

joggevogntfk

Til å begynne med var jeg selvfølgelig litt usikker på hvordan vognen ville fungere i fart, og valgte en løype med relativt rette og enkle fortau. Heldigvis har all isen smeltet de fleste steder her ute, så veiene var perfekte å trille vogna på. Det er heller ikke så mange fortauskanter og overganger å passere, noe som minimerer antall stopp for å unngå for mye risting for lille L.

joggevogntfkjogster3

Etterhvert som jeg ble mer vant med å dytte vogna foran meg fikk jeg også teken på å svinge mer effektivt. Fordi vogna er relativt myk i understellet er det bare å trykke og dytte litt på motsatt side på håndtaket av den siden du skal svinge til. Superenkelt!

På grunn av de store hjulene triller vogna raskt og lett, og små hindringer som grus merkes ikke. Å jogge med denne vognen var mye bedre enn jeg hadde trodd, selv om det blir tungt i oppoverbakker, det ser jeg på som en bonus. En ting som er greit å være obs på er kroppsholdningen og joggeteknikken ved løp med vogn. Uten å være oppmerksom på dette kan skuldrene lett heises langt opp til ørene, og ryggen bli lut. I tillegg kan stegene og fremoverdriften bli endel dårligere fordi man dytter en vogn foran seg. Dette merket jeg godt til å begynne med, noe som kanskje henger sammen med at jeg ikke turte å faktisk løpe skikkelig.

Å løpe med vogn er veldig uvant og annerledes enn å løpe alene, noe som selvfølgelig krever øvelse.

joggevogntfkjogster

Hjulene på vogna triller også veldig godt på gjørmete og smale stier i skogen, men for sikkerhets skyld venter vi med terreng-jogging.

Les også innlegget om hvordan første joggetur etter fødsel gikk.

Jeg gleder meg virkelig til alle joggeturene fremover mot sommer og høst, nå kan ingenting stoppe løpegleden!

God søndag til alle sammen, har dere noen erfaringer med joggevogner?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Instruktør for utendørs gruppetrening på Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole.
Driver Utetrening Fornebu med mammatrening, bootcamp og personlig trening utendørs. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits