Forebyggende strekk og knekk hos Klinikk for Alle

Sponset behandling

I går var en fin dag. Varmt og vårlig vær, og en motiverende behandling hos fysioterapeut og osteopat Mona (@femalewellness) på Klinikk for Alle på Majorstua.

Det var 4 uker siden forrige time hos Mona, og jeg var spent på hvordan kroppen min hadde respondert på å starte med både jogging og tyngre styrketrening siden sist. Les om forrige time og første joggetur her.

Som alltid startet timen hos Mona med analyse av hele kroppsholdningen, stilling på bekken, rygg, skuldre osv. Med tanke på at det ikke er så lenge siden fødsel, og at jeg fortsatt ammer, er det mange hormoner i sving. Relaxin er et hormon som myker opp bindevev og ledd, og nivåene av dette hormonet er vedvarende flere uker etter fødsel (det er selvsagt individuelle forskjeller på hvor raskt dette går tilbake til normalt nivå i ukene etterpå).

kfa
Lille L sover godt hos Klinikk for Alle

For at jeg skal få se hva Mona finner selv, står jeg foran et helfigurs speil, og kan raskt se at hoftekammen på høyre side er lengre opp enn på venstre. Her er det snakk om noen millimeter, men det tyder på at det kan være noen skjevheter på vei. Etter undersøkelse av ryggsøylen får jeg både strukket og knukket kroppen i ulike liggende stillinger. Resultatet kan vi se i speilet med en gang, hoftekammen er vannrett.

Det er som nevnt hormoner i sving også etter fødsel, noe som gjør at det ikke er uvanlig at bekken og hofte opptrer litt ustabilt. For å forebygge at dette kan utvikle seg over tid, og ikke minst legge til rette for at jeg kan trene mer effektivt med både vekter og ved løping, velger Mona å utføre denne behandlingen.

I tillegg til noen skjevheter i hofteområdet finner hun, ikke overraskende, noen restriksjoner og strammheter i brystryggen (øvre rygg). Det som er bra er at hun kjenner at jeg faktisk har tøyd brystmuskulaturen siden sist, det er motiverende.

For å øke bevegeligheten i øvre rygg, og i tillegg tøye ut stramme muskler, blir jeg igjen strukket og knukket i ulike stillinger. Det er helt utrolig hvor deilig det er etterpå, selv om jeg ikke har hatt noen smerter i forkant.

Helt til slutt sjekker Mona muskulaturen i bekkenbunn og mage, for å passe på at treningen den siste tiden ikke har påvirket i negativ retning. Heldigvis går det rette veien, noe som er utrolig deilig å få beskjed om! Øvelser for å styrke muskulaturen ytterligere skal selvsagt være en del av hverdagen, pluss at jeg skal sjekke om jeg klarer en av stabilitetsøvelsene jeg fikk som utfordring under graviditeten.

Les mer om behandlingene og treningen under graviditeten her, og om trening etter fødsel her.

Siden jeg fikk beskjed om å gå meg en tur etter behandlingen, gikk jeg likegodt hele veien hjem i solskinnet. trilletur

Majorstua-Skøyen-Lysaker-Fornebu. For en deilig tur!

Kjenner du noen som sliter med, eller ønsker oppfølging under og etter graviditet anbefaler jeg å ta kontakt med Mona, og følge henne på Instagram (@femalewellness)!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Instruktør for utendørs gruppetrening på Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole.
Driver Utetrening Fornebu med mammatrening, bootcamp og personlig trening utendørs. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits