Hvorfor betale for å bli trent, når du bare kan trene selv?

De siste årene har personlig trening, gruppetimer, bootcamp, eksklusive treningsklubber og personlig oppfølging på nettet blitt veldig populært. "Alle" er personlige trenere, og siden dette ikke er en beskyttet tittel, kan alle starte sine egne treningskonsepter om de vil.

Heldigvis er konkurransen så stor, og kravene fra kundene så høye, at det krever endel å klare seg i dette markedet. Likevel kan det noen ganger virke som at kravene om dyptgående kunnskap og faglig interesse ofte må vike for store ord, muskler, og trynefaktor. Det er noe å tenke på.

Selv om det er veldig mange som bruker mye tid og penger på at noen andre skal både planlegge og trene kundene sine, er det desto flere som ikke trener, eller som ikke skjønner hvorfor man skal gidde å betale for å bli trent.Jeg kan jo bare trene selv!

Selvfølgelig kan man trene godt selv, og det har veldig mange også klart i alle år før oss. Dette er noe jeg også har tenkt mye på, fått endel spørmål om, og funnet ut at er et spennende tema.

Etter å ha jobbet som personlig trener både på treningsstudio og privat, har jeg sett og hørt mye. Hvordan og hvorfor akkurat du trener er din egen sak, og forhåpentligvis trener du slik at du holder deg skadefri. Men trening handler svært sjeldent om trening for treningens skyld, det ligger som regel et treningsmål bak som motiverer til hardt arbeid.

Det er her problemstillingen i overskriften kommer inn. Hvor effektivt skal man få resultater, og etter min mening, hvor mye motivasjon, mestring og treningsglede finner du på veien?

Det er ikke veldig motiverende å surre rundt på studio, eller pese seg rundt joggeløypa like motløs som forrige gang. Dette skjer ikke om du har investert i en trener.

7 gode grunner til å bli trent!

  1. En trener skal legge opp øktene til dine mål og behov, slik at aktivitetene er spesifikt rettet mot at DU skal bli bedre.
  2. En trener skal sørge for at alle øvelser blir utført så perfekt som mulig ved å se på bevegelsene fra alle vinkler du selv ikke kan følge med på. Her ligger det mye potensiale som mange ikke får utnyttet pga mangel på teknikk og kunnskap.
  3. En trener skal sørge for at treningen din blir preget av effektivt arbeid, slik at pausene ikke sklir ut i en kaffepause/mobil-sjekke-pause.
  4. En trener er alltid klar for å trene akkurat DEG, og skal få deg over verdens lengste dørstokkmil og videre til skikkelig mestringsfølelse.
  5. En trener skal kunne svare på, og gi deg forklaringer på valget av øvelser, hvorfor en øvelse er tyngre enn en annen, uten å forvirre deg mer.
  6. Har du en treningsavtale du har betalt for, er det ikke noe tema å bli hjemme på sofaen istedet!
  7. Personlig trening i grupper, inne eller ute, blir en sosial avtale hver uke, og med små grupper vil treneren se alle og enhver underveis.

Disse punktene er selvsagt kun et utvalg av grunner til hvorfor jeg vil anbefale alle å vurdere å investere i en trener. Enten det er en privat personlig trener, eller gruppetrening i små grupper der treneren kan se alle deltakerne underveis.

For meg er det spesielt viktig å kunne gi kundene en god treningsopplevelse, rette opp små feil i teknikken som nesten er umulig å merke selv om du er personlig trener, og selvfølgelig å ha kunnskapen til å forklare kundene hvorfor vi gjør som vi gjør. En treningsøkt uten mål og mening, eller med "kule" øvelser fra kurset fra forrige helg holder ikke på kundene lenge etter min mening.

Et siste tips:

Tenk nøye gjennom hva, hvorfor, og hvordan du ønsker når du skal skaffe deg en personlig trener. Det er du som skal trenes, og du som skal få noe ut av treningen. Dessuten er det dine penger.

Selv skulle jeg gjerne hatt min egen personlig trener, som kan få meg til å yte endra bedre på trening!

Del og lik gjerne innlegget på facebook!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Instruktør for utendørs gruppetrening på Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole.
Driver Utetrening Fornebu med mammatrening, bootcamp og personlig trening utendørs. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits