Pappakropp, mammakropp, og sommerkropp 2015

Pappakropp er trendy!

Nå har det kanskje gått litt langt, og til og med rundt seg selv, dette fokuset på kropper. Det nyeste er tydeligvis en "sexylubben" pappakropp hvor synlige muskler og sixpack er gjemt under resultatene av sofasitting og inaktivitet (satt på spissen). Pappaer skal få lov til å være lubne, og ha en myk mage som kan brukes til hodepute mens man ligger å ser på film i stua. Hva med mammaer, eller alle andre?

Dette er selvsagt bare en melking av kroppsfokuset som herjer hvert eneste år nå sola titter frem. Alle vil lese om de ulike kroppene, hva som er "lov", hva som er in i Hollywood, hvordan får vi disse kroppene, og hva er den enkleste utveien som ikke innebærer en aktiv livsstil og normal kosthold? Pappakroppen skal tydeligvis signalisere at den nyter et stykke pizza med god samvittighet.

Hovedtemaet bak pappakroppen er at flere fedre prioriterer familien over trening, det er jo bra om man ellers kun var på treningsstudio/ute i marka og ikke hadde tid til å se hverken barn eller kone.

Skjermbilde

Sammen med artiklene om pappakroppen finner man selvsagt store overskrifter om supermat, flat mage, supersunn smoothie, og farene ved stillesitting...

Må alle typer kropper kategoriseres å få et navn for at de skal være akseptert? 

Som ikke så nybakt mor lengre, har jeg tenkt mye på hvordan mammakroppen fremstilles i media og samfunnet. Enten skal man være tilbake i superform rett etter barseltiden på sykehuset, gjerne enda tynnere enn noen gang, eller så skal man stå frem med stolt holdning og vise frem at man har en "ekte" mamma-mage med valker og strekkmerker. Begge disse kroppstypene er jo ekte på sin måte. Hvorfor skal det være så mye mer ekte å være såkalt sexylubben som pappaene skal være denne våren?

Hvorfor skal ytterpunktene være de som beskrives som normalen, enten den ene eller den andre veien? Hva med oss som ikke stiller i fitness-vm tre uker etter fødsel, eller som ikke tenker at vi må hvile og kun fokusere på bleier og melk selv om vi er i mammampermisjon? Er våre kropper normale mammakropper, eller er de så lite spennende og så lite ekstreme at denne typen kropp ikke er ekte nok?

Man ser sjelden store overskrifter om den gjennomsnittlige kroppen i media, det må være over middels tykt, tynt, eller falsk om vi gidder å lese om det.

Den evige sommerkroppen, eller SK for de som vil

Kropp er viktig for veldig mange, men likevel kommer det alltid brått på at sommersesongen ofte innebærer mindre klær, og dermed mer synlig kropp enn på vinteren. Helårskroppen begynner å bli mer en livsstil for mange, men sommerkroppen vinner nok i antall dette året også.

Hvordan kan vi kombinere sommerkroppen med en eventuell pappa- eller mammakropp? Hvor mange kroppstyper skal vi gå gjennom i løpet av et år?

Jeg heier på en normal helårskropp, som viser tegn på jevnlig fysisk aktivitet og et helt normal kosthold.

Men det skaper i hvertfall ingen overskrifter, eller høye lesertall..

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Instruktør for utendørs gruppetrening på Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole.
Driver Utetrening Fornebu med mammatrening, bootcamp og personlig trening utendørs. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits