Har, eller er du en FOR personlig trener?

En personlig trener er en person man betaler for å både planlegge og veilede treningen sin. Nå for tiden er "alle" personlig trenere, og det krever ganske lite å kunne smykke seg med denne ubeskyttede tittelen. Det mange ikke er klar over er at for å virkelig bli en god pt som utmerker seg i havet av andre pt'er, er at arbeidet først begynner etter endt pt-kurs.

Som personlig trener er det som regel kunden som velger akkurat deg, noen ganger på grunn av kvaliteter som utdannelse og kunnskap, men helt sikkert også noen ganger på grunn av utseende. Hvilket rykte man har som pt er også viktig for muligheten til suksess. Hva man som pt utstråler og viser utad er noe ALLE ser og mener noe om, enten det er andre kolleger, kunder, eller de som trener på senteret under arbeidstiden.

Som navnet tilsier er en personlig trener en person som skal yte personlige tjenester, men noen ganger blir det kanskje litt FOR personlig. Det er selvsagt svært individuelt hva en kunde ser etter i den perfekte pt'en, og noen ønsker selvsagt et mer personlig forhold til treneren sin enn andre. Dette er ikke alltid mulig å se fra utsiden, men som pt har man et visst ansvar for å opptre profesjonelt, og ikke bli så komfortabel med kundene at man senker skuldrene for mye. Altfor ofte ser man, dessverre, pt'er som fikler med mobilen under en pt-time, noe som er utrolig provoserende.

Etter å ha trent på treningsstudio i mange år, har jeg sett en endring i hvordan personlig trenere oppfører seg under pt-timene sine, og hvordan de forholder seg til egne kunder. Dette har jeg tenkt mye på, og tenker at kanskje ikke alle kunder tør å si fra om den personlige treneren kanskje blir litt for kompis, og litt lite fagperson.

Her er noen situasjoner jeg har sett og hørt mellom pt og kunde som jeg har stusset litt på:

  • Er det greit at en personlig trener prater så mye om sitt eget liv under en treningsøkt at kunden selv må starte opp igjen etter pausene, fordi pt'en selv ikke bryr seg om at pausene blir for lange?
  • Hvor mye er det greit at en pt spør om kundens privatliv?
  • Når blir en pt-time så lite effektiv at en kunde kan si fra at man betaler for å trene og ikke for å prate?
  • Når ble det greit at en pt sjekker mobilen underveis i en pt-time?
  • Syns man som kunde det er ok at en selv skal trene og være fokusert, mens pt'en syns det er helt greit å stå å drikke kaffe ved siden av?

Hvor godt man kjenner kundene sine, eller omvendt, hvor godt kunden kjenner sin egen pt er selvsagt svært forskjellig. Noen er allerede godt kjent før forholdet starter, mens andre ønsker å bli godt kjent underveis. Men hva med alle de kundene som skaffer seg en personlig trener for å prestere bedre, og kun er interessert i å trene i de timene man betaler for? Hvor enkelt er det å si fra at man syns det blir litt FOR personlig, og hvor vanskelig er det som pt å se dette selv?

Trening har blitt en sosial hobby for mange, uten å måtte drive med lag-idrett. Mange bruker tiden sin på treningsstudio til mer enn å trene effektivt og reise hjem, noe som selvfølgelig blir opp til hver enkelt.

Men når man som flue på veggen reagerer på at personlig trenere tar seg litt for godt til rette, og slapper av litt vel mye på jobb, begynner man å lure på hva som skjer med selve yrket personlig trener. Synker kvaliteten, eller blir bare omfanget av ulike typer personlig trenere større og større?

Selvfølgelig skal være interessert i kundenes liv og interesser, men hvor går grensen egentlig?

Har dere noen gang tenkt på dette?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Instruktør for utendørs gruppetrening på Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole.
Driver Utetrening Fornebu med mammatrening, bootcamp og personlig trening utendørs. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits