Bedre holdning med omvendte flyes

Styrketrening med strikk er perfekt for sommerferien, travle dager, og selvsagt resten av året også. En treningsstrikk kan enkelt tas med i kofferten på ferie, eller i lomma på tur, og det finnes en haug av øvelser for å styrke hele kroppen.

Det finnes treningsstrikker i veldig mange hjem, men det er også veldig mange av disse som ikke blir brukt noe særlig. Det føltes skikkelig smart ut å kjøpe en slik strikk, for da kunne man jo trene når som helst, og særlig på ferie, men for mange strikker stoppet det der. Denne sommeren bør strikken bli brukt, med hjelp av disse innleggene!

Her kommer en av tre styrkeøvelser for øvre rygg, perfekt for å bedre kroppsholdningen. De to andre øvelsene kommer i senere innlegg. Felles for alle disse tre øvelsene er at muskulaturen rundt skulderbladene aktiveres, noe mange har problemer med å få til. Tenk at du skal knipe sammen skulderbladene, og kjenn etter at du faktisk får dette til underveis. I tillegg til dette vil det å bremse på vei tilbake være svært viktig for å ikke hvile på vei tilbake til utgangsposisjon, noe som gjelder for omtrent alle styrkeøvelser.

Styrker vi musklene i øvre rygg, vil vi kunne motvirke, eller reversere at skuldrene blir trukket fremover på grunn av lite aktivitet på baksiden, eller ved for stram brystmuskulatur. Livsstil og hverdag med tanke på jobb og liknende er også faktorer som påvirker kroppsholdningen vår mye.

Omvendte flyes 

Denne øvelsen er den omvendte bevegelsen som bryst- og skulderøvelsen flyes. Øvelsen vil primært aktivere muskulaturen rundt skulderbladene (blant annet Teres major, Rhomboidene og Trapezius, men også bakside arm (Triceps) og bakre del av skuldermusklen (Delta). Øvelsen vil hjelpe med å illustrere bevegelsen og aktiveringen i øvre rygg som kreves i ulike ro-øvelser, som for eksempel sittende roing.

  • Fest strikken i omtrent brysthøyde et tre eller liknende, ta tak i håndtakene på strikken, eller endene om den ikke har håndtak.
  • Senk skuldrene, og aktiver kjernemuskulaturen.
  • Trekk ut håndtakene rett ut med strake armer, slik at du kan knipe skulderbladene sammen i ytterposisjon.

øvrerygg2_strikk1

  • Hold et lite sekund eller to, før du bremser rolig tilbake til utgangsposisjon.
  • Hold armene strake hele veien, og trekk ut igjen før du kommer helt tilbake til midten da dette blir en hvileposisjon.

Øvrerygg2_strikk

Hvor mange repetisjoner og serier du velger å utføre kommer an på dine mål for styrketreningen du utfører. Enkelt forklart vil færre og tyngre repetisjoner være mer muskelbyggende styrketrening, mens lettere og flere repetisjoner blir mer utholdende styrketrening.

Sjekk også ut disse styrkeøvelsene.

 

-Send gjerne inn leserspørsmål på hh@kunnskapsriktrening.com, eller legg igjen kommentar på bloggen-

I dag står intervalltrening på planen, og mammatrening utendørs litt senere!

GOD TRENING

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Instruktør for utendørs gruppetrening på Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole.
Driver Utetrening Fornebu med mammatrening, bootcamp og personlig trening utendørs. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits