Muskelfakta du bør kunne!

For å få mest mulig ut av trening og en aktiv hverdag er det lurt å ha kunnskap om kroppen vår. Muskler, da mener jeg skjelettmusklene som er de musklene vi trener, er samlinger av tusenvis av flere celler. Kunnskap om hvordan en muskel fungerer og er bygget opp er noe alle bør kunne.

Muskelfysiologi er utrolig spennende, og er noe som har hjulpet meg til å legge opp både min egen og mine kunders trening de siste årene.

Litt kunnskap og fakta om musklene vi trener og trener hver uke, vil gjøre øvelser mer logiske, og gi oss mer grunnlag til å mestre trening!

Dette bør du vite om muskler:

  • En muskel kan kun trekke seg sammen aktivt, ikke forlenge seg.
  • Alle kropper har de samme musklene (med mindre du har en spesiell genetisk variasjon), vi får derfor ikke muskler av å trene, men bygger de vi har større og sterkere!
  • Muskelvev blir ikke til fett om vi slutter å trene. Det er muskelfibrene som blir mindre i størrelse (muskelatrofi), fettet kommer fra et  høyere inntak av energi enn forbruket.
  • Musklene brytes ned under trening, og behøver energi og restitusjon for å bygge seg opp igjen. Får de ikke dette vil trening påvirke musklene og kroppen negativt.
  • Mennesker har ulik sammensetning av de tre typene muskelfibre (muskelceller) i musklene sine, dette er genetisk, men betyr ikke at vi kun kan bli god i den aktiviteten vi er genetisk disponert til.

Faglig fredag om muskler, og kondisjonstrening på planen i dag.

Følg gjerne Kunnskapsriktrening på facebook, så får du med deg når bloggen oppdateres!

God fredag

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Instruktør for utendørs gruppetrening på Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole.
Driver Utetrening Fornebu med mammatrening, bootcamp og personlig trening utendørs. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits