Sports amme-bh- Et MUST for alle sporty mødre!

Er det en ting jeg kan anbefale alle som ammer og samtidig ønsker å være aktive er det en sports-bh med ammefunksjon! Før jeg fikk teste disse to fra nettbutikken Mammatrend.no kunne jeg ikke fatte og begripe hvorfor det ikke fantes en sports-bh man kunne amme med uten å kle av seg alt.

Men det finnes, og det er en helt fantastisk oppfinnelse. Jeg kan faktisk gå så langt å si at det er et must for alle sporty mødre!

Etter snart 5 uker med testing av to sports-bh'er med ammefunksjon, en fra Boob og en fra La Leche, føler jeg at jeg kan komme med et innlegg med terningkast og oppsummering av produktene.Les forrige innlegg for introduksjon og flere bilder av produktene her.

Boob fast food

Var favoritten over de to, og er det fortsatt.

Toppen har hurtigtørkende materiale, gode skunlderstropper, og ikke minst veldig god støtte under variert aktivitet. Jeg har testet denne under rolige og raske joggeturer, styrketrening, pilates, utetrening, og spensttrening. Det er ikke en anledning jeg har vært missfornøyd med passformen eller støtten den gir. Jeg brukte den til og med i bassenget på treningshelgen vi hadde i Kragerø, i mangel på bikini.

Toppen kan vaskes på 40 grader, noe den har blitt et stort antall ganger disse ukene. Vaskingen har ikke satt sine spor annet enn noen små nupper i kantene,. Boob fast food sports-bh'en tåler altså både mye aktivitet, og mye vasking i maskin (jeg har ikke testet på 60 grader). Tommel opp!

Det er en ting som kan trekke helhetsinntrykket ned en smule. Stoffet foran med ammefunksjon er ganske tynt (altså den delen man klikker av og bretter ned under amming), noe som gjør at det blir en smule avslørende med tanke på synlighet av en kald brystvorte. Dette er et like stort problem med vanlige sports-bh'er uten padding, etter min mening.

Boob

Etter testing og mye bruk vil jeg med hånden på hjertet si at denne sports-bh'en fortjener terningkast 6 fra meg, den er rett og slett utrolig behagelig å bruke, enkel å amme med, og holder seg godt etter vasking. Jeg bruker den til og med utenfor treningsøktene også!

Les mer detaljer og finn din nye sports-amme-bh fra Boob her.

La Leche League Sports amme-bh

En veldig god nummer to, som ligger rett bak toppen fra Boob.

Med stoff som er litt mer "joggebukse-stoff" av bomull hadde jeg trodd at passformen og støtten hadde vært dårligere enn med et mer syntetisk og strammere stoff som på toppen fra Boob. Men der tok jeg feil, toppen fra Le Leche har nesten like god passform og støtte som andre sprots-bh'er, og har blitt brukt mye under disse testukene.

Som jeg skrev i introduksjonsinnlegget har denne toppen hektene for ammefunksjonen litt lengre opp på skulderstroppene, noe som for min del har vært litt irriterende. Det er litt mer knotete å hekte av med en hånd, men dette er helt sikkert kun en vanesak. Ammefunksjonen er like smart som hos Boob, og gjør det så mye mer praktisk å amme i en aktiv hverdag.

Vaskeanvisningene på denne toppen er håndvask, men jeg har faktisk vasket denne i maskin på 40 grader hele testperioden, og det har ikke ført til noe krymp, skader, eller andre merkbare endringer. Den sitter like godt, og er veldig behagelig å ha på både under trening og ellers i hverdagen.

Strikken i nedre kant har en tendens til å rulle seg oppover under trening, noe som er litt irriterende. Stoffet blir også som nevnt forrige gang lett flekkete av amming og svette, men er det så farlig egentlig? Blir dette et problem kan man gå for den svarte eller hvite istedet for grå.

Som beskrevet over blir også denne toppen avslørende i forkant på grunn av et enkelt stofflag.

Laleche

Etter å ha testet denne sports-amme-bh'en fra La Leche League kan jeg gi denne terningkast 5, noe som er min vurdering etter mine opplevelser og krav til en god sports-bh.

Les mer detaljer og finn din nye sports-amme-bh fra La Leche League her.

Felles for begge disse to sports-bh'ene er at de gjør det MYE enklere for meg å være aktiv og trene selv om jeg også skal amme flere ganger daglig. Nå håper jeg bare det kommer amme-treningstopper også, så man slipper å utvide alle de vanlige treningstoppene i halsen for å unngå å blotte magen under måltidet.

Tusen takk til Mammatrend for at jeg har fått teste, de kommer til å bli mye brukt fremover!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Instruktør for utendørs gruppetrening på Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole.
Driver Utetrening Fornebu med mammatrening, bootcamp og personlig trening utendørs. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits