Jeg tok valget om å stå på egne ben!

Som dere sikkert har merket har Kunnskapsriktrening flyttet tilbake til Blogg.no etter en kort periode hos United Bloggers. Noen har spurt meg hva som skjedde, og om jeg blogger begge steder. 

Kort fortalt skjedde det ingen ting, det var noe av problemet. Og nei, jeg blogger kun et sted.

For liten, for snever og for lite opptatt av popularitet.

Etter en stund hos United Bloggers fant jeg ut at blogging kan være mange ting for ulike mennesker. For meg handler blogging om å skrive om det som interesserer meg aller mest, nemlig kroppens fysiologi, muskler, og treningens effekt på kroppen. Jeg er først og fremst molekylærbiolog og muskelfysiolog, i andre rekke kommer personlig trener, kostveileder, og etter dette kommer blogger.

Veldig mange vet ikke at jeg har denne interessen og utdannelsen innenfor menneskekroppen, og ser meg helt sikkert som enda en treningsblogger som bare ønsker å bli sett. Javel.


Foto: Campus


Akkurat dette følte jeg veldig på underveis som bloggen flyttet, og følelsen av at jeg måtte blogge bare for å blogge ble for mye. Nå handlet det ikke lenger om fag og kunnskap, men om å finne ut hvem som kjenner hvem, hvilke personer kunne jeg komme inn på for å selv bli sett, og ikke minst følelsen av å aldri være god nok fordi min blogg ikke er en toppblogg med tanke på lesertall. 

Jeg gikk mange runder med meg selv, og til slutt ble hele blogg-konseptet så slitsomt og forandret at jeg tok et valg. Min blogg, og min interesse lever av at jeg får brukt min kunnskap og hele tiden har motivasjon, nysgjerrighet og glede ved å skrive. Dette mistet jeg på veien. Nå handlet det kun om at alle andre hadde flere lesere, de kjente flere kjendiser og folk med innflytelse, og lille Kunnskapsriktrening druknet helt i enda penere og mer synlige personer enn meg selv. 

Alle kjenner alle, og blogg- og treningsbransjen er det ikke noe unntak. Det er bare det at kjendis- og andre bransjer også blandes inn, noe som gjør hele greia veldig ekskluderende om du ikke har en fot innenfor. Det er heldigvis ulike måter å delta i dette på, og det er mulig selv om man velger å stå kun med en tå innenfor!

Javel, nå står jeg igjen på bar bakke med bloggen. Jeg kan bestemme akkurat hva jeg selv vil, og det kjennes deilig! 

Jeg blir ikke invitert til fancy fester med kule folk, eller får fete sponsoravtaler, men det gjorde jeg heller ikke i bloggnettverket. Min blogg var ikke populær nok, men heller litt nerdete og rar. Jeg passet rett og slett ikke inn. 

Man må ta magefølelsen på alvor

Man lever i en drømmeverden om at man kanskje får DEN store muligheten, eller at bloggen plutselig blir oppdaget av en innflytelsesrik person som deler den med sine følgere.

Det hadde selvsagt vært gøy, men til hvilken pris? For meg ble det å la innleggene skli ut til dagens treningsantrekk, kryptiske overskrifter som lokker leserne inn til et innlegg der innholdet handler om noe helt annet, eller annet innhold jeg ikke føler meg komfortabel med. 

Når magefølelsen får deg til å miste lysten på din største hobby, og du hver dag føler at du ikke er nok synlig i sosiale medier, eller lager nettverk med de riktige personene, da er det på tide å ta et valg. 

Dette var mitt valg, og jeg skriver på ingen måte dette innlegget for å klage. Alle andre får lov til å gjøre som de vil, være akkurat den bloggeren de vil og skrive om det de vil. Det er jo derfor det er så stort mangfold av bloggere der ute. 

Om det ikke er givende å skrive, er det heller ikke noe å bruke tiden sin på. Jeg har funnet min plass, og vil fortsette å tro på det jeg gjør. 

Kunnskapsriktrening er tydeligvis en nisjeblogg, og det kan jeg leve med!

 

23 kommentarer

Lene Helgesen

26.08.2015 kl.09:33

Synes du har en flott blogg jeg! Er jo fysioterapistudent, så er opptatt av tingene du skriver om. Du har vært til inspirasjon for meg, og prøver selv å lage innlegg av høy kvalitet med mye fakta. Ha en fin uke videre og stå på med bloggingen :)

Camilla

26.08.2015 kl.11:01

Jeg har lest bloggen din siden tidenes morgen, og lært så ufattelig mye av deg! Du er en av mine største inspirasjonskilder og forbilder, og det nettopp fordi du er så kunnskapsrik, jordnær og ikke som "alle andre". Du bidrar til en motvekt i et (blogg)samfunn som ellers er preget av overfladiskhet og negativt kroppsfokus.

Jeg gleder meg over hvert et innlegg du skriver.

Stå på Helene, du er en fantastisk dame! :D

Mari

26.08.2015 kl.11:28

HALLELULJA! Du kan få sagt det! herlige og ærlige ord som trenges - og velkommen tilbake hit hvor vi setter uendelig pris på deg og din kunnskap! KlemMari
Hurra for sånne som deg!

Deilig å følge med på en blogg som tar for seg andre ting enn dagens outfit, dagens inspo osv. Fortsett slik du gjør, du er flink og heller bedre med få, gode lesere enn en haug av lesere som bare klikker inn for å se hvilket treningstøy du har på deg ;)

klem fra spania

Lisbeth

26.08.2015 kl.15:49

Bare fortsett å skrive som du vil og hvor du vil! Veldig bra og fornuftig! Jeg stoler på deg og det du skriver. Leser det meste.

Vibeke

26.08.2015 kl.16:00

Jeg fortsetter å lese og bli inspirert, uansett hvor du blogger :-) Du er og blir mon kollega uansett <3 klem

Hanne Solheim

26.08.2015 kl.16:21

Du er tøff som tørr å stå imot et slikt press! Stå på!

Guro Eriksen

26.08.2015 kl.18:20

Jeg synes det er godt å "ha deg tilbake" her på blogg.no jeg, følte det ble så "avansert" å lese bloggen din der du var. Så velkommen tilbake hit :)

Celine

26.08.2015 kl.20:30

Har fulgt deg på bloglovin i flere år. Kommenterer ALDRI blogger. Men nå ville jeg rett og slett si at denne posten gjorde meg veldig glad, samtidig som jeg ble litt redd for tanken på at du skal slutte å poste de lærerike, nerdete postene dine! For de er viktige. Er så mye der ute med lite faglig grunnlag, men som alle hører på likevel. Dessuten liker jeg at du skriver om muskelfibre og masse annet snacks som ingen andre gjør! Jeg liker at du er annerledes. Skriv om akkurat det DU vil :-)

KunnskapsrikTrening

26.08.2015 kl.21:45

Lene Helgesen: Så hyggelig å høre at du liker innleggene :) Det er så gøy å skrive og lese om menneskekroppen, det vet jo du også alt om! Ønsker deg en fin uke videre!

KunnskapsrikTrening

26.08.2015 kl.21:47

Camilla: For en hyggelig tilbakemelding :) Det setter jeg veldig stor pris på! Å kunne inspirere noen til å lese om kroppens funksjoner og hvordan trening påvirker den er så utrolig gøy. Håper du får en super uke videre!

KunnskapsrikTrening

26.08.2015 kl.21:47

Mari: Herlig! Tusen takk :) Det gjelder å ha troen på seg selv. Hyggelig å være tilbake!

KunnskapsrikTrening

26.08.2015 kl.21:48

Melissa Spania Kostholdsveiled: Så hyggelig å få en kommentar helt fra Spania også :) Det er lett å falle for fristelsen å skrive innlegg man tenker alle andre vil at man skal skrive, det fungerte dårlig for meg. Nå er det gøy å skrive igjen, hurra!

KunnskapsrikTrening

26.08.2015 kl.21:49

Lisbeth: SÅ hyggelig å høre! Håper du får en fin uke videre :)

KunnskapsrikTrening

26.08.2015 kl.21:50

Vibeke: Snille Vibeke :) Vi er kollegaer uansett, det er jeg veldig glad for! Dine yoga- og pilates-innlegg inspirerer meg til å prøve nye ting!

KunnskapsrikTrening

26.08.2015 kl.21:51

Hanne Solheim: Takk takk! Det er ikke alltid lett å vite hva man vil da, men det kjennes godt når man tar et valg man blir fornøyd med :)

KunnskapsrikTrening

26.08.2015 kl.21:51

Guro Eriksen: Takk Guro! Veldig hyggelig :) Ha en fin fin uke!

KunnskapsrikTrening

26.08.2015 kl.21:53

Celine: Så deilig å høre at jeg fikk deg til å kommentere selv om du aldri gjør det ellers :) Det setter jeg stor pris på! Muskelfibre og andre små detaljer i kroppen er jo så gøy og spennende, så det kommer det mer av fremover :)

Guro

26.08.2015 kl.22:08

Og det er akkurat derfor jeg følger din blogg - og ingen andre trenings-/fitnessblogger (eller moteblogger for den sakens skyld). Vi trenger ikke mer slankepress, kjøpepress eller treningspress. Vi trenger kunnskap og ærlighet, og noe som funker for vanlige mennesker, og det gir du. Fortsett med den gode bloggingen din, og ikke la deg presse til å kompromisse på kvalitet! :)

Nelly Laursen

27.08.2015 kl.08:09

Hurra for magefølelsen! det er din personlighet, kunnskapen og måten du skriver på som gjør bloggen din verdt å lese. Gleder meg til deilig nerdete innlegg fremover, Helene. Klem fra Svalbard :)

My

27.08.2015 kl.10:44

Stå på dig och gör enbart det som känns rätt. Lycka kan inte mätas bättre än med magkänslan :)

KunnskapsrikTrening

28.08.2015 kl.09:26

Nelly Laursen: Tusen takk Nelly! Håper vi sees i Kragerø ;)

KunnskapsrikTrening

28.08.2015 kl.09:26

My: Så hyggelig My! Takk :) Håper vi sees så snart dere er tilbake fra ferie!

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Instruktør for utendørs gruppetrening på Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole.
Driver Utetrening Fornebu med mammatrening, bootcamp og personlig trening utendørs. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits