Hjemmetrening i høstregnet- Bare gjør det!

Høsten har kommet til store deler av landet, og det såkalte ekstremværet med storm og store nedbørsmengder kan kanskje virke lite fristende å trene ute i. Derfor får dere 4 styrkeøvelser for hele kroppen som dere kan utføre helt uten utstyr hjemme på stuegulvet, eller kanskje på kontoret når sjefen ikke ser.


Øvelse 2

Det finnes utallige tips og triks for å få trent hjemme, og mange har lyst, men klarer av en eller annen grunn ikke å få det til likevel. Det er enkelt å utsette og sluntre unna, men lov meg at dere kjører disse øvelsene rett etter å ha lest dette! 

1: Lårcurl for bakside lår, rumpe og kjerne.

  1. Ligg på ryggen i sokkelesten på et gulv uten teppe. Stram hele kroppen og trekk hælene inn mot rumpa mens du samtidig holder spennet i kjernen. Press ut igjen til utgangsposisjon.

2: Skrått opptrekk av ben for kjerne og forside lår.

  • Stå i pushups-posisjon i sokkelesten med føttene samlet. Trekk knærne skrått opp mot skuldrene på en side, og press tilbake til utgangsposisjon. Trekk opp igjen på motsatt side. Husk at for å aktivere kjernen ekstra godt er det viktig å bøye i hofteleddet slik at rumpa peker opp i taket når knærne er trukket opp, kroppen skal strekkes ut igjen på vei tilbake. 
  • Om du ønsker en ekstra utfordring kan du legge inn en pushup mellom hvert opptrekk.3: Flyes for bryst, kjerne og øvre rygg. 

  • Ta et par ullsokker eller vanter på hendene, eller bruk sklimatter. Stå på strake ben, eller på knær i pushups-posisjon og før hendene rett ut fra siden i linje med brystet, hold armene og kroppen strak. Gli så langt ut at klarer å trekke deg tilbake med hendene, uten å bøye alt for mye i armer eller hofte. Pass på å ikke henge på skuldrene med skulderbladene stikkende oppover, men ha kontroll på øvre rygg hele tiden. 

4: Telemarkshopp for ben, rumpe, kjerne og spenst

  • Start i utfalls-posisjon, og hopp ut i utfall der du bytter på hvilket ben som lander foran. Husk å aktivere kjerne og hold en god holdning underveis. Om balansen er en forstyrrende faktor kan du hoppe med armene ut til siden. Det hjelper også veldig å ikke tenke at man skal hoppe på en rett linje, men plasser heller den forreste foten litt ut fra midtlinjen. 
50 sekunder per øvelse, så mange runder du vil!

Sjekk ut videoen på facebook for å få en rask gjennomgang av økten!

God trening

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Instruktør for utendørs gruppetrening på Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole.
Driver Utetrening Fornebu med mammatrening, bootcamp og personlig trening utendørs. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits