Oppfriskning av løpeteknikk med RAW Trening!

Denne uken har RAW Trening på Lysaker Brygge, tidligere Mykje Meir Trening, en rekke gratis treningstimer og foredrag, og i går var jeg med på løpsteknikk med  treneren Christopher Bernardo Spicer, @bernardospicer. 

Økten startet med oppvarming i friskt høstvær bort til Sollerudstranda, hvor vi startet med lekne oppvarmingsøvelser for å så gå videre til mer spesifikke oppvarmingsøvelser for løp. Allerede her kjente jeg dagens treningsøkt i bakside lår, men med god oppvarming ble dette ikke noe problem underveis i økten. 

Christopher er utdannet mental trener, noe man merker på hvordan han ledet økten. Her fikk hver enkelt gode og spesifikke tilbakemeldinger på teknikk, noe som gjorde det enklere å fokusere på den delen av løpingen man selv sliter litt med. 


Foto: @fotobakken @rawtrening

4 øvelser

Økten var bygget opp med fokus på 4 øvelser som er gode å trene på om man ønsker å forbedre løpsteknikken sin til mindre energikrevende, mer effektiv i fartsretningen og få bedre løpesteg. 

Øvelsene var kjente fra tidligere kurs, og de fleste av disse øvelsene trener jeg på egenhånd også. Men det var ekstra utfordrende å få med armene så mye som man trenger når man skal løpe mer effektivt. Etter 8 måneder løping med barnevogn er det veldig tydelig at armene har blitt inaktive og er vant til å holde på et styre isteden for å pendle i fartsretningen. 

Dette må jeg øve mye mer på!


Foto: @fotobakken @rawtrening

Fokuset på de fire øvelsene var kort forklart at hofta skal rettes ut, overkroppen skal være sterk og stabil, og foten skal løftes opp og lande rett under hofta. I tillegg skal man løfte tærne så disse ikke er de første som treffer bakken i et nedslag. 

Med tærne viftende oppover fikk jeg mye bedre løpesteg, og det kjentes ut som om resten av teknikken også nesten falt på plass. Dette har jeg aldri tenkt på, eller hørt før, men det fungerte veldig godt for meg! 


Foto: @fotobakken @rawtrening

Stigningsløp

Etter terping på de 4 øvelsene fikk vi testet ut teknikken med stigningsløp over fotballbanen. Her startet vi på over middels hastighet, for så å øke opp mot 80-85% av maksimal hurtighet. Disse dragene kjørte vi noen runder for at Christopher kunne komme med tilbakemeldinger til hver enkelt, noe som hjalp veldig. 

For å illustrere hvor lite effektivt det er med en dårlig løpeteknikk fikk vi i oppgave å løpe svært fremoverlent, og svært bakoverlent. Dette satt ting i perspektiv, og det å da kjøre noen drag på maksimal hastighet med god stil var befriende!

Foto: @fotobakken @rawtrening

Avslutning med bakkeløp

Å løpe med god teknikk og energibesparende på flatmark er en ting, men alle kjenner seg nok igjen i at teknikken faller fra hverandre i bakker. Kroppen blir mer fremoverlent, vi får knekk i hofta, stegene blir seigere, og armene pendler mye saktere. 

For å øve på god teknikk i bakke fikk vi kjørt oss i en svært bratt, men også svært kort motbakke på slutten. 

Her løp vi på tur med fokus på å få med oss armene i hurtig tempo, ha en oppreist holdning og unngå å knekke i hofta. Vanskeligere enn i flatt terreng, men på de siste kjente jeg at det ble mye mer effektiv fremdrift oppover, men også mye mer slitsomt. 

Etter endt bakkeløp og teknikkøkt var vi en sliten og skikkelig løpsmotivert gjeng! 

Nå gleder jeg meg til å løpe meg en tur med fokus på detaljene, uten vogn, og med armer som pendler mye mer enn det de har gjort det siste. 

Takk for en super økt! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Instruktør for utendørs gruppetrening på Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole.
Driver Utetrening Fornebu med mammatrening, bootcamp og personlig trening utendørs. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits