Polar Loop- en aktiv hverdag blir enda mer aktiv!

/Sponset produkt/

Aktivitetsbånd høres veldig flott ut, og om du takler å hele tiden bli påminnet om hvor mye eller hvor lite aktiv dagen din har vært er dette noe for deg.

Nå har jeg testet ut den nyeste versjonen av aktivitetsbåndet Polar Loop 2 en stund, og jeg har blitt vant til å ha båndet på meg 24 timer i døgnet for å registrere absolutt all bevegelse i løpet av hverdagen. 

Polar Loop 2 er et armbånd man har på håndleddet som registrerer bevegelse og dermed aktivitet. Det er også mulig å koble båndet til en pulssensor (Polar H7 pulssensor) slik at aktivitet som ikke innebærer bevegelses i armene også blir loggført som aktivitet. Dette er for eksempel under styrketrening, eller om du går/jogger med barnevogn og holder hånden på styret. 

Brukervennlig og enkelt å komme i gang!

Båndet er svært enkelt å bruke og har kun en knapp der du kan veksle mellom å se klokke, antall steg, antall kcal, eller hvor mye aktivitet du har igjen for å oppfylle dagskravet. 

Før du tar båndet i bruk registrerer du en profil på Polar Flow, der du legger inn informasjon om vekt,høyde, alder, aktivitetsnivå (5 ulike nivåer) og annen fakta om deg og din fysiske form. Her er det viktig å legge inn riktig data, og ikke overvurdere/undervurdere hvor aktiv man er i løpet av en dag. Hvilket nivå du legger deg på vil bestemme hvor mye aktivitet du må gjennomføre hver dag for å oppnå 100% på aktivitetsbåndet.

Båndet vil si fra om du har vært inaktiv over en periode i løpet av dagen ved å gi håndleddet en liten vibrering, dette skjer også om du allerede har oppfylt kravet for dagen. Polar Loop får deg altså til å være i jevnlig aktivitet hver dag, selv om du er ferdig med dagens trening. Smart!

For dere som liker å svømme er båndet vanntett og har vært med meg på babysvømming ukentlig uten å ta skade av klorvann, det registrerer da selvsagt bevegelsene du gjør i bassenget. 

Helhetsinntrykk 

Jeg har tidligere testet Polar Loop 1, som du kan lese om her, og etter omtrent like lang testperiode for oppfølgeren sitter jeg igjen med like godt inntrykk som med første båndet. 

Ved jevnlig synkronisering av båndet får man god oversikt over aktivitetsnivået de ulike dagene i uken, og man kan sammenlikne både uker, måneder og dager. Det er alltid tilfredsstillende å se hvor mange timer man har vært aktiv, hvor langt man har gått (estimert), hvor mange skritt man har tatt og hvor få inaktivitetsvarsler man har fått. 


Min oktober i tall og prosenter. 

Polar Loop 2 vil garantert gjøre deg mer aktiv, så lenge du orker å bli "overvåket" hele tiden. 

Båndet vil gi et ganske godt bilde på hvor aktiv eller inaktiv du er hver dag, og særlig om du er flink til å benytte deg av pulssensoren i tillegg. For meg blir det litt mye styr å skulle ha på seg pulsmåler på tur med barnevogn eller på styrketrening, så her er det mye aktivitet som ikke har blitt registrert for min del. Dette er en svakhet ved båndet, men heldigvis kommer det en ny versjon som løser dette problemet om ikke lenge!

Polar Loop er lite og kommer i flere farger, så det blir ikke sjenerende å bruke båndet på jobb og i andre settinger enn på trening. At det er vanntett er også et stort pluss. 

Batteriet er ikke veldig holdbart etter min mening, men dette avhenger selvsagt av hvor mye man sjekker status og trykker på knappen. Det er selvfølgelig også smart å lade batteriet om natten, slik at man ikke må la båndet bli hjemme når dagen starter. Lading og synkronisering er enkelt med kabelen som festes i båndet og til en USB-inngang.

Båndet har ikke GPS-måler, noe som gjør at antall km kun blir estimert fra bevegelsessensoren. Dette gjør at km-status på profilen må tas med en klype salt, og at du må ha på egen GPS-klokke på trening om du ønsker å måle distanse under økten.

Mitt håp er at det kan komme et bånd som både har pulsmåler, GPS og alle de andre funksjonene som Polar Loop 2 har nå. Les mer om Polar sine produkter HER.

Anbefales til alle, særlig de som må få opp øynene og bli mer aktive

For meg fungerer Polar Loop som en ekstra liten motivasjon i en hverdag som allerede er aktiv. Det gir meg litt mer konkurranseinstinkt mot meg selv for å ikke være mindre aktiv enn dagen før, og er en god påminner til hvor mye av hverdagen som egentlig er inaktiv om vi ikke er bevisste på det selv. 

Polar Loop er en super julegave til deg selv og andre, og særlig om du egentlig ikke vet helt hvor aktiv din hverdag er, eller om du trenger litt "overvåkning" for å gidde å bryte inaktive vaner. Båndet åpner øyene dine og gir motivasjon til å fylle opp aktivitets-batteriet til 100%, og kanskje mer, hver eneste dag.

Prøv det, så blir du også mer aktiv!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Instruktør for utendørs gruppetrening på Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole.
Driver Utetrening Fornebu med mammatrening, bootcamp og personlig trening utendørs. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits