Aktiv julekalender: 14. desember

På tide å trene ryggen!

Den store ryggmuskelen, Latissimus dorsi, er avhengig av bevegelser der vi trekker eller ror. Utendørs og uten utstyr blir det enkelt å trene nettopp denne muskelen med kun kroppsvekt og et gjerde eller sykkelstativ til hjelp. 

Opptrekk mot stang⇒

video:14

 

  • Opptrekk mot stang er en god øvelse for de fleste, og vil etterhvert kunne hjelpe deg på veien til øvelser som hangups og chins. 
  • Ta tak i stanga med underhånds- eller overhånds-grep og heng under med strake armer. 
  • Har du strake ben er det mer utfordrende enn lett bøyde ben. 
  • Trekk opp mot stanga, og brems rolig tilbake. 

Les mer om øvelsen og de ulike grepene HER.

10x3 er et godt utgangspunkt, men test ut øvelsen før du starter. Prøv med strake ben, og gå over til bøyde ben underveis. 

Øvelsen kan også utføres i slynge eller på studio!

GOD MANDAG!

Husk å følge @kunnskapsriktrening på Instagram og følg med på kalenderen på Facebook.

Tester du ut øvelsene selv kan du gjerne tagge de med #aktivjulekalender og #kunnskapsriktrening for å dele med de andre deltakerne og meg. 

Én kommentar

Sylke

14.12.2015 kl.16:09

Takk for inspirasjon! Fant bloggen din da jeg lette etter øvelser til å gjøre ute. Jeg har valgt ut noen øvelser og forenkler dem, slik at de passer for meg ;) Tok en runde i skogen i dag, og det var veldig moro. Jeg følger med på adventskalenderen videre - og lærer stadig noe nytt!

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Driver Vollen Trening med utendørs mammatrening hele året, og pt-studio på planen. Snart sertifisert mammamagetrener. Instruktør for utendørs mammatrening Fornebu i samarbeid med ELlixia Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits