Aktiv julekalender: 23. desember

Lille julaften, og mange har kanskje fri til å komme seg ut på tur!

Dagens luke inneholder tre styrkeøvelser for ben som utføres i bakke for litt ekstra motstand og puls. 

Gående utfall + sidesteg + froskehopp i bakke⇒

video:23
  • Gående utfall: Super øvelse for både ben og kjerne. Trekk inn navlen og senk skuldrene. Ta et skritt frem, senk kneet ned mot bakken og press opp igjen. Gå videre rett ned i neste steg, og fortsett oppover bakken. Ingen hender på lårene, men hold de gjerne ut til siden for å få bedre balanse. Tenk at kneet skal bevege seg i samme retning som foten. 
  • Sidesteg: Denne øvelsen gjemte seg i luke 5, og ble utført med en treningsstrikk. Har du en strikk kan du bruke den i dag også. Senk rumpa ned som i en knebøy og ta et steg til siden, altså oppover bakken, mens du holder rumpa nede. Brystet skal peke fremover, skuldrene lave og kjernen sterk. Ta for eksempel 10 steg på den ene siden før du bytter side. 
  • Froskehopp: Froskehopp er som spensthopp, bare at du tar i bakken med begge hender i hvert nedslag. Hopp oppover bakken ved å bremse i nedslaget og sprette opp igjen i neste hopp. 

Finn en lang bakke hvor du utfører for eksempel 10 repetisjoner av hver øvelse etter hverandre opp til toppen, eller utfør hver øvelse helt opp i en kortere bakke. 

Hvor mange runder kjørte du?

Husk å følge @kunnskapsriktrening på Instagram og følg med på kalenderen på Facebook.

Tester du ut øvelsene selv kan du gjerne tagge de med #aktivjulekalender og #kunnskapsriktrening for å dele med de andre deltakerne og meg. 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Driver Vollen Trening med utendørs mammatrening hele året, og pt-studio på planen. Snart sertifisert mammamagetrener. Instruktør for utendørs mammatrening Fornebu i samarbeid med ELlixia Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits