Aktiv julekalender: Julaften!

24. desember og julaften!

Dagens luke byr på en øvelse som styrker øvre rygg og er perfekt for de som ønsker å forebygge, opprettholde og ønsker en god kroppsholdning. Denne øvelsen er faktisk den eneste treningsøvelsen der det både er lov og nødvendig å ha dårlig holdning underveis!

Omvendte pushups, eller scapula-pushups kan utføres hvor som helst, og krever ikke noe ekstra utstyr. 

Omvendte pushups⇒⇒

video:28

 

  • Start i pushups-posisjon på knær, eventuelt tær om du er kjent med øvelsen.
  • Pass på at hofteleddet er i samme linje som resten av kroppen. 
  • Plasser hendene rett under skuldrene. Armene skal holdes strake underveis.
  • Slipp overkroppen ned mot underlaget ved å "synke" ned mellom skuldrene slik at skulderbladene presses sammen. Dette skal gjøres uten å bevege i hofta eller bøye i albuene!
  • Press opp igjen slik at skulderbladene beveges fra midten av ryggen og utover. Dette skal også gjøres uten å endre stilling i hofte eller armer. 

Bevegelsen er ikke stor, og kan være uvant for mange. Sliter du med dårlig holdning der skuldrene er trukket fremover og kontrollen over skulderbladene er liten er det viktig å bruke tid på å få til øvelsen skikkelig. Bruk et speil eller få noen til å kjenne etter at skulderbladene dine beveger seg fra å knipes sammen i bunn, til å presses ut fra midten på toppen. 

Pass på at du ikke bøyer i armene underveis!

10x3 foran Tre nøtter til Aksepott eller mens ribba står i ovnen, det har alle tid til!

-Husk at den aktive julekalenderen fortsetter frem til 31. desember, så i morgen åpner vi luke nummer 25 med enda en ny utfordring-

GOD JUL!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Driver Vollen Trening med utendørs mammatrening hele året, og pt-studio på planen. Snart sertifisert mammamagetrener. Instruktør for utendørs mammatrening Fornebu i samarbeid med ELlixia Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits