Aktiv romjulskalender: 2. juledag

På tide å trene kjernemuskulaturen!

2. juledag og to øvelser som utfordrer gjemmer seg bak luke nummer 26 i den aktive romjulskalenderen. 

Disse to øvelsene kan utføres på is, som vist på videoen, eller hjemme i stua med for eksempel ullsokker eller catslides på føttene. Har du en treningsslynge kan dette også brukes!

Core på glattisen⇒⇒

video:26

 

  • Opptrekk av ben⇒ Start i pushups-posisjon med hendene plassert rett under skuldrene. Trekk knærne opp mot brystet ved å aktivere kjernen og forside lår, enten med samlede knær eller et og et kne. For at magemusklene skal arbeide optimalt er det viktig å tenke at du skal krølle magen, noe som krever at rumpa heves opp. Om kroppen holdes strak som en planke når knærne trekkes opp vil forside lår og hofteleddsbøyer aktiveres mest. 
  • Brems rolig tilbake uten at hofta synker ned, og gjenta. 
  • Vindusvisker⇒ Start i pushups-posisjon og sving bena ut mot siden med samlede føtter. Her trekker du bena ut til siden med hele kjernen, og trekker tilbake før du fortsetter på motsatt side. 
  • Kroppen holdes strak og sterk underveis, uten at hofta synker ned eller at rumpa presses opp. 

Begge øvelsene krever mye av hele kjernen, og det er bedre å utføre for eksempel 5x5 repetisjoner med korte pauser mellom, enn å jobbe på kun med fokus på antall repetisjoner. Kjenner du at teknikken får dårligere kvalitet er det på tide med pause. 

Jeg kan garantere at dette er en skikkelig utfordring for de aller fleste!

God trening!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Driver Vollen Trening med utendørs mammatrening hele året, og pt-studio på planen. Snart sertifisert mammamagetrener. Instruktør for utendørs mammatrening Fornebu i samarbeid med ELlixia Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits