Du MÅ ikke kjøpe piggsko til vinterløpingen

"Er det ikke for glatt å løpe ute nå?"

Vinterløping er noe jeg anbefaler til absolutt alle, uansett form og treningsmål. Alle har godt av frisk luft, og alle kropper bør utfordres med tanke på både utholdenhet og bevegelse. Ikke slutt med joggeturene utendørs når vinteren og snøen kommer, vi er altfor mye innendørs resten av hverdagen. 

Mange kvier seg for å trene utendørs når det ikke er snøfrie veier og stier, og tenker at det er nødvendig å kjøpe inn en haug av utstyr til vintertrening. Noen elsker selvsagt utstyr og går til innkjøp av det meste som kommer på markedet, værsågod. Men ikke tenkt at du må ha så utrolig mye utstyr for å få trent utendørs, bruk det du har av treningsklær og utstyr fra før, og gjør deg klar for en økt i snøen!

Med snø og kanskje is på veier og stier blir det selvsagt glattere enn om det er helt tørt. Dette kan kreve en litt grovere såle enn skoene du har trent med innendørs eller utendørs i sommersesongen, men piggsko er ikke et absolutt must å kjøpe seg etter min mening. 

Med piggsko vil du få et bedre feste på vinterunderlaget, men er det nødvendig å gå til innkjøp av enda et par sko (eller pigge sine egne sko) for å overleve løpeturen utendørs i disse tider? 

Man kommer langt med et par joggesko med grovere såle enn skoene som er i midten på bildet, selv om disse fikk meg levende hjem etter helgens joggetur i snødekte Tromsø. Et par terrengsko er supert å bruke utendørs på snø og glatte veier, og er noe kanskje flere allerede har i skogarderoben enn piggsko. 

//Nike//Adidas//Icebug//

Det er absolutt ingenting i veien for å løpe med piggsko, men i dagens utstyrs-samfunn der det kommer nye produkter og behov hver eneste dag blir det fort for mye utstyr for oss vanlige mosjonister. Det skal ikke være dyrt å trene ute i naturen!

Med ullundertøy, langrennsdressen, og et par joggesko med grov såle er jeg klar for joggetur når som helst på snøen. Husk at jo kortere kontakttid vi har med underlaget, jo mindre sjanse er det for å skli å falle. Å løpe er kanskje mindre glatt enn å gå!

Ikke kjøp inn en haug av utstyr før vinterens første løpetur, men bruk heller det du kanskje allerede har i skapet!

God tur!

2 kommentarer

Sylke

11.01.2016 kl.21:54

Ser at her var det noen andre såler enn under mine terrengsko som er veldig glatte... Har gått (ikke løpt) med piggsko i dag og brukt øvelser fra adventskalenderen din - har laget en minigruppe her, så nå skal vi trene... ;)

Ingrid

25.01.2016 kl.23:13

Jeg vil anbefale brodder hvis man ikke vil investere i piggsko. Et par brodder med brede stropper holder seg godt på foten og gjør det mye enklere å løpe på islagte veier, og er lette å ta av hvis det viser seg å være mindre glatt enn jeg trodde.

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Instruktør for utendørs gruppetrening på Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole.
Driver Utetrening Fornebu med mammatrening, bootcamp og personlig trening utendørs. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits