Helt ærlig om trening etter påsken

Påsken er over, og denne ferien markerer ofte en overgang fra vinter- til vårsesong. Både med tanke på vær, men også med tanke på trening og livsstil. Igjen er det flere valg vi må ta for å klare å fullføre planene om en aktiv livsstil, og igjen er det kun oss selv det står på. 

Det flommer over av inspirasjonsinnlegg, eventer, tilbud og prat om trening og hvor bra det blir å komme skikkelig i gang med gode treningsvaner frem mot sommerferien. Det føles litt som nyttårsforsettene repeteres, og at vi igjen går inn i en tid der man enten trener og er skikkelig sprek, eller ikke klarer å komme i gang og mislykkes med prosjekt "trening i hverdagen" igjen. Må det virkelig være enten, eller?


@kunnskapsriktrening

Jeg er kanskje med på denne trenden ved å dele og tilby trening med UtetreningFornebu hver uke hele våren, men det jeg ønsker å gi til mine deltakere er et normalt forhold til en aktiv hverdag, ingen skippertak og så effektiv trening som mulig. Ingen tjener på å stresse med trening og livsstil, tenke at "jeg kommer til å starte rett etter helgen, eller hvertfall før sommeren kommer", og ingen blir motivert av å føle at man ikke mestrer det "alle andre" klarer. 

På tide å ta i et tak!

For å være helt ærlig er det på tide å droppe alle unskyldninger vi er så gode på komme med når det virkelig er på tide å sette planene våre ut i live. Ikke unskyld til alle at du ikke kom på trening, ikke har fått til å trene så mye som du planla eller faktisk ikke er motivert til å trene. Finn heller på måter å få dette til på, bytt ut unskyldninger og klaging med løsninger og, ja, en treningsøkt!

Trening er noe alle kropper har godt av, men selvsagt blir terskelen svært høy om vi tror at vi absolutt må løpe maraton, løfte de tyngste vektene, og trene hver eneste dag! Det er lov å ikke elske trening fra første stund, og det er lov å ikke hoppe av glede hver eneste gang vi skal på trening isteden for å ligge på sofaen. Men, det er etter min mening ikke lov å klage over at man ikke får det til, om man virkelig ikke prøver!

Nå er det på tide å ta i et tak, vi må være ærlige mot oss selv med tanke på hva vi ønsker å oppnå med treningen, hvor mye vi faktisk kan klare å få presset inn i hverdagen, og ikke minst holde ut i flere uker og kanskje måneder før treningen blir en naturlig del av vårt liv. 


Trening kan gjøres hvor som helst, så bruk dette som en løsning til å få en aktiv hverdag! @kunnskapsriktrening.
 

Det er ditt valg!

Hva motiverer deg, hva får deg til å komme deg ut på trening, hvilke måter kan du bruke for å faktisk trene når du har tenkt, og hvordan skal du holde i gang treningsvanene i fremtiden?

Det er kke snakk om å legge om hele livsstilen, men om å ta et valg hver eneste gang du har planlagt en treningsøkt. Ikke gå rett i kjelleren om du ikke får det til med en eneste gang, og husk at en ekstrem livsstil der vi nekter oss alle "goder" kanskje ikke er måten vi ønsker å leve resten av livet på. Tenk gjennom hva som skal hjelpe deg til å få en aktiv hverdag allerede i dag, og slutt å tenke på hva alle andre gjør og ikke gjør. Du trener for deg selv og din helse, og da er det vel akkurat dette som bør være fokuset?

Trening kommer til å gi deg bedre helse, energi og kanskje til og med skikkelig treningsglede, om du holder ut og trener smart.

Det er absolutt verdt slitet!

Helt ærlig-

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

KunnskapsrikTrening

KunnskapsrikTrening

31, Oslo

Velkommen!
Jeg er en Oslo-jente med mastergrad i molekylærbiologi/fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet.
Personlig trener, kostveileder, treningsveileder og spinningsinstrukøtr fra NIH. Instruktør for utendørs gruppetrening på Fornebu, og ekspertskribent for Sunn&Sprek.no. Gym- og naturfagslærer på videregående skole.
Driver Utetrening Fornebu med mammatrening, bootcamp og personlig trening utendørs. Lyst å trene med personlig trener hjemme eller ute, eller har du spørsmål eller ønsker et samarbeid?
hh@kunnskapsriktrening.com

Siste innlegg

Kategorier

Arkiv

hits